fbpx

Έτσι θα κάνεις το σεξ το καλύτερο αγχολυτικό για την ψυχική σου υγεία!

Έτσι θα κάνεις το σεξ το καλύτερο αγχολυτικό για την ψυχική σου υγεία!

Tο σεξ μπορεί πραγματικά να μειώσει τα επίπεδα στρες και γενικά βοηθά στην υγιή ψυχολογική κατάσταση, αυτό έχουν δείξει διάφορες επιστημονικές έρευνες!

Η σεξουαλική πράξη είναι μια διαδικασία αναζωογόνησης του οργανισμού μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι συζητήσεις για το κρεβάτι που είναι καλό να κάνεις μαζί της

 

Το καλύτερο αγχολυτικό ειδικά στους ρυθμούς που ζούμε, είναι το σεξ. Σε μια έρευνα που έγινε στη Σκωτία και στην οποία 24 γυναίκες και 22 άνδρες υποχρεώθηκαν να κρατούν «αρχείο της σεξουαλικής τους ζωής», δηλαδή να καταγράφουν πόσες φορές, και πότε έκαναν σεξ, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερο ενεργοί, είχαν χαμηλότερα επίπεδα άγχους.

Μάλιστα στο άλλο σκέλος της έρευνας, όσοι έκαναν αρκετό σεξ, μπορούσαν σε συνθήκες πίεσης, να διαχειριστούν καλύτερα το στρες τους, σε σχέση με εκείνους που το «αρχείο της σεξουαλικής ζωής» που κρατούσαν, ήταν… κενό ή ελάχιστα γραμμένο.

Αυτές οι περιπτώσεις που το σεξ γίνεται το καλύτερο αγχολυτικό όταν είσαι αγχωμένος με αυτές τις δραστηριότητες:

 

Με τη δουλειά σου

Όταν τα πράγματα στη δουλειά είναι ζόρικα, όταν τσακώνεσαι διαρκώς με το αφεντικό σου και αδυνατείς να συνεργαστείς με τους συναδέλφους σου, είναι πολύ πιθανόν να νιώσεις κατάπτωση και να δεις την ψυχολογία σου να πιάνει πάτο. Η ιδανική στάση για να την ανεβάσεις είναι αυτή που συνοπτικά περιγράφεται με τη φράση «στα τέσσερα. Εφόσον η σύντροφός σου συμφωνεί και αισθάνεται άνετα μ’ αυτό, δοκίμασε να «ξεσπάσεις» όσο πιο έντονα και σκληρά μπορείς. Η συγκεκριμένη στάση θα σε βοηθήσει να αποβάλεις το στρες δίνοντάς σου μια αίσθηση κυριαρχίας και παντοδυναμίας.

 

Με την φυσική σου κατάσταση

Αν είσαι υπερβολικά αυστηρός με τον εαυτό σου να ξέρεις ότι στην πραγματικότητα, οι περισσότερες γυναίκες δεν δίνουν δεκάρα για το αν έχεις τους κοιλιακούς του Ryan Reynolds. Μπορώ να διαβεβαιώσω πως η σύντροφος σου δεν ανησυχεί για το μέγεθος της κοιλιάς σου. Απ’ τη στιγμή που σε έχει επιλέξει, θέλει απλώς να είναι μαζί σου. Αν, παρόλα αυτά, εσύ δεν αισθάνεσαι πολύ άνετα γυμνός μαζί της, τοποθέτησέ τη από πάνω σου και επιδίωξε διαρκή οπτική επαφή. Είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί – θα σε κοιτάξει στα μάτια και πουθενά αλλού.

 

Επειδή έχεις πολλά να κάνεις

Είναι αυτές οι σκέψεις που σου δημιουργούν πονοκέφαλο. Έχεις τη δουλειά. Το γυμναστήριο και το σούπερ μάρκετ. Τους φίλους σου που γκρινιάζουν επειδή δεν σε βλέπουν και εκείνη που γκρινιάζει επειδή δεν συμβαδίζει το πρόγραμμα σας. Και όλο αυτό σε τρελαίνει. Όλα αυτά τα προβλήματα είναι το σεξ. Πιο συγκεκριμένα, το σεξ σε στάσεις που απαιτούν περισσότερη συγκέντρωση, έτσι ώστε το μυαλό σου να μην εστιάζει στους προβληματισμούς της καθημερινότητας. Για να μην το υπεραναλύσουμε, κάνε σεξ σε όποιες όρθιες στάσεις αντέχουν τα πόδια σου και τα μπράτσα σου.

 

Αγχωμένος για τη σχέση σου

Υπάρχουν στιγμές που τα ζευγάρια έχουν τις διαφορές τους. Αυτό, όμως, που έχει σημασία είναι να κάνεις πράγματα για να ανάψει ξανά η σπίθα. Μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως την πρώτη φορά που γνωριστήκατε, αλλά το καλό σεξ θα κρατήσει τη σχέση σας ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Και για τέτοιες περιπτώσεις δοκίμασε το παραδοσιακό ιεραποστολικό. Είναι η στάση που προσφέρει άμεση σωματική, οπτική και συναισθηματική επαφή. Αγκαλιά και σεξ μαζί.