fbpx

Έτσι θα καταλάβεις ότι εκείνη σου λέει ψέματα, έστω και …αθώα!

Έτσι θα καταλάβεις ότι εκείνη σου λέει ψέματα, έστω και …αθώα!

Μία γυναίκα μπορεί πολύ εύκολα να συγκαλυφθεί και ασχέτως αν έχεις απλώς σχέση ή είσαι παντρεμένος μπορείς να προετοιμαστείς ώστε να εντοπίσεις τα ψέματα, που μπορεί να είναι …ψεματάκια, μπορεί να είναι …αθώα και μπορεί όχι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί δεν πρέπει να σε απογοητεύει αν εκείνη κοιμάται πάντα πρώτη μετά το σεξ

 

Δεν είναι τυχαίο ότι έρευνες που έχουν γίνει σε μεγάλο κοινό με νέους και νέες, αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν εύκολα τα ψέματα είναι οι άνδρες.

Δες τα σημάδια και μάθε:

 

Νευρικότητα

Είναι η γυναίκα νευρική όταν σου μιλάει; Μάλλον σου λέει ψέματα!  Όπως αναφέραμε, η γλώσσα του σώματος είναι το κλειδί που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ένα ψέμα. Το σώμα μας τείνει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα όταν συνηδειτά επιλέγουμε να πούμε ένα ψέμα. Αυξημένοι καρδιακοί παλμοί, ιδρωμένες παλάμες, αμηχανία και νευρικότητα είναι τα βασικά στοιχεία που θα προδώσουν κάποιον. Αν λοιπόν, δούμε ότι ο συνομιλητής μας αρχίζει να κουνιέται άτακτα χωρίς λόγο και δεν ησυχάζει καθόλου τότε μυρίζει μπαρούτι. Επιπλέον, αν αποφεύγει την βλεμματική επαφή είναι επίσης μία ένδειξη. Προσοχή μην στηρίζεις την κρίση σου σε ένα μόνο στοιχείο!

 

Κάλυψη του στόματος

Όταν καλύπτει το στόμα της μια γυναίκα, πιθανότατα θα λέει ψέματα. Ένα δεύτερο και σημαντικό σημάδι όταν μια γυναίκα ή ένας συνομιλητής λέει ψέματα είναι η κάλυψη του στόματος. Ο εγκέφαλός μας ασυνήδειτα όταν λέμε ένα ψέμα προσπαθεί να καταπνίξει τα λόγια που βγαίνουν. Ας σκεφτούμε ότι όταν ένα παιδί ψεύδεται, καλύπτει το στόμα με τις δύο παλάμες του. Αυτό όσο μεγαλώνουμε αποκτά μια πιο λεπτή και κομψή διάσταση. Αν τα δάκτυλα του συνομιλητή μας κρύβουν το στόμα του είμαστε ελεύθεροι να υποψιαστούμε.

 

Άγγιγμα της μύτης

Το άγγιγμα της μύτης λοιπόν είναι ένα ακόμα σημάδι που θα υποδείξει τον ψεύτη. Συνήθως μπορεί να είναι ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα αυτής ή ένα τρίψιμο κάτω ακριβώς από την μύτη. Πως εξηγείται; Πολύ απλά όταν κάποιος ψεύδεται, απελευθερώνονται χημικές ουσίες που ονομάζονται κετοχολαμίνες και διαστέλλουν τον βλεννογόνο της μύτης. Ακόμα και η φαγούρα της μύτης μπορεί να εξηγηθεί με αυτόν τον τρόπο. Μία γυναίκα είναι πιθανό επίσης να αγγίξουν την μύτη τους απλά με πιο απαλό και ανάλαφρο τρόπο ώστε να μην χαλάσει το μακιγιάζ τους. Κατά ανάλογο τρόπο όταν ο ακροατής μας χρησιμοποιήσει αυτήν την χειρονομία δείχνει ότι αμφιβάλλει για τα λεγόμενά μας. Προσοχή στην μύτη τότε!

 

Τράβηγμα ή ξύσιμο του αυτιού

Κλασσικό σημάδι που δείχνει ότι κάτι πάει λάθος. Είτε κάποιος είναι ομιλητής ή ακροατής, αν πειράζει το αυτί του, δείχνει είτε ότι δεν είναι σίγουρος για αυτά που λέει και άρα αμήχανος ή αντίστοιχα ότι κριτικάρει και ελέγχει τα λόγια σας. Προσοχή, δεν πρέπει να συγχέεται με τυχόν φαγούρα! Όπως έχουμε πει πρέπει να προσέχουμε να διακρίνουμε τουλάχιστον 2-3 συνδυαστικές κινήσεις-σημάδια. Το τράβηγμα λοιπόν ή το ξύσιμο του λοβού του αυτιού υποδεικνύει αμηχανία και νευρικότητα που πάντα προδίδουν μια ύποπτη συμπεριφορά.

 

Ο τόνος της φωνής

Ο τόνος της φωνής των ατόμων που ψεύδονται γίνεται πάντα λεπτότερος και η φωνή τους πιο τρεμάμενη αλλά ήσυχη. Κανείς που λέει την αλήθεια δεν θα φοβηθεί να την φωνάξει και να της δώσει μια υπόσταση ηχηρή και δυνατή. Όταν όμως η γυναίκα μας λέει ένα ψέματα πέραν του ότι θα κωλυσιεργεί και θα προσπαθεί να αλλάξει θέμα, ο τόνος της φωνής της θα γίνεται ακόμα πιο λεπτός. Αυτός είναι ένας λόγος που εμείς οι άνδρες όταν λέμε ψέματα κολλάμε στα λόγια μας ή μπερδεύεται η γλώσσα μας ενώ μάλιστα η φωνή μας κάνει κοκοράκια!