fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να αφήσεις πίσω την αμηχανία και να είσαι ένας «άνετος» τύπος

Έτσι θα καταφέρεις να αφήσεις πίσω την αμηχανία και να είσαι ένας «άνετος» τύπος

Είσαι τύπος αμήχανος; Κομπλάρεις όταν πας να μιλήσεις σε κάποιον άλλον στη δουλειά ή στις κοινωνικές σου συναναστροφές ή ακόμα όταν φλερτάρεις;

Αυτό πρέπει να το αλλάξεις. Πρέπει να είσαι άνετος και για να γίνεις άνετος πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου. Το κλειδί σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι να πετύχουμε αποδοχή και αυτοβελτίωση, να νιώσουμε δηλαδή άνετα με τον εαυτό μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 πιο απίθανα πράματα που μπορεί να σε …βγάλουν από τα ρούχα σου!

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για το πετύχουμε αυτό. Οι περισσότεροι αναφέρονται ουσιαστικά στο πως θα τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσουμε λοιπόν, πως με 4 τρόπους μπορούμε να νιώσουμε άνετα με τον εαυτό μας! Δες επίσης: Πως να αφήσεις πίσω τον παλιό σου εαυτό!

 

Μην σε νοιάζει η γνώμη των άλλων

Είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιος θα μας πει κάτι για να μας βελτιώσει. Αν δεν είναι αγαπημένο πρόσωπο ή άτομο που έχουμε εμπιστοσύνη και ξέρουμε ότι οι προθέσεις του είναι αγνές, τότε δεν πρέπει να τον ακούμε. Πολλοί στον περίγυρο μας θα προσπαθήσουν να μειώσουν τον δικό μας εαυτό προκειμένου να τονώσουν το “εγώ” τους. Τότε είναι κιόλας που πρέπει να το αντιληφθούμε και να μην μας καίγεται καρφί για το τι λένε. Αν για παράδειγμα σου αρέσει να ζωγραφίζεις, ή να κάνεις διαλογισμό και υπάρχουν άτομα που τους “ενοχλεί”, πρόβλημα τους! Εσύ θα κάνεις αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο. Στην τελική, η ζωή είναι πολύ μικρή για να μας νοιάζει η γνώμη των άλλων!

 

Βελτίωσε τον εαυτό σου

Αυτήν την στιγμή αναφερόμαστε στο πνευματικό κομμάτι. Ένας βασικός τρόπος για να νιώσουμε ωραία με την προσωπικότητα μας είναι να την ξεδιπλώσουμε. Να μάθουμε τα όρια και τα ενδιαφέροντα μας. Σίγουρα θα πάρει χρόνο γιατί μαθαίνουμε όσο ζούμε, αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε με απλά βήματα. Έχεις ασχοληθεί ποτέ με το θέατρο; Με κάποιο άλλο χόμπι όπως να δημιουργήσεις το δικό σου blog; Ας τεστάρουμε τον εαυτό μας και ας τον ανακαλύψουμε εις βάθος. Ένα ακόμα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε μερικά βιβλία που αναφέρουν τρόπους για να πετύχεις στην ζωή. Οι ιδέες που θα διαβάσουμε σίγουρα θα μας βάλουν στο σωστό μονοπάτι και ίσως εν τέλει πετύχουμε τον στόχο μας!

 

Φρόντισε την υγεία σου

Νούμερο ένας λόγος που αισθανόμαστε αμήχανα και περίεργα όταν βρισκόμαστε σε κοινό είναι η ανασφάλεια μας. Αυτό στο μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στην εξωτερική μας εμφάνιση. Δεν πρέπει όμως να μας ανησυχεί γιατί ξέρουμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε. Για να βελτιώσουμε την υγεία μας, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ασχοληθούμε λίγο πιο ουσιαστικά με την γυμναστική και την διατροφή. Τα πράγματα είναι απλά: θερμιδικό έλλειμα και κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής για απώλεια λίπους. Το πρώτο θα μας επιτρέψει να χάνουμε κιλά ενώ το δεύτερο θα μας γραμμώνει και θα σφίγγει το σώμα μας. Με ένα σμπάρο δύο τριγώνια. Μην ξεχνάς κιόλας ότι όλοι έχουμε ατέλειες και στόχος μας είναι να αισθανόμαστε άνετα με αυτές!

 

Εστίασε στην γλώσσα του σώματος σου

Είναι γενικότερα αποδεκτό ότι όταν αισθανόμαστε κάτι το δείχνουμε και με το σώμα μας. Για παράδειγμα αν φοβόμαστε να βγάλουμε μία ομιλία, τότε κυριαρχεί η αμηχανία, σταυρώνουμε χέρια και πόδια και κλεινόμαστε δηλαδή στον εαυτό μας. Αυτό αποτυπώνεται στα μάτια των άλλων και το αντιλαμβάνονται. Κυρίαρχοι αυτού του παιχνιδιού είναι οι γυναίκες. Αν για παράδειγμα το παίζει υπερβολικά άνετος και χαλαρός, θα σε μυριστούν και σίγουρα θα χάσεις τις ελπίδες σου. Για να νιώσουμε πιο άνετα με τον εαυτό μας, πρέπει να υιοθετήσουμε κάποιες συγκεκριμένες χειρονομίες. Θα προσπαθήσουμε όταν αισθανόμαστε περίεργα, να κρατάμε ανοιχτές τις παλάμες μας και το στήθος. Αυτό θα δείξει ότι είμαστε δεκτικοί σε προτάσεις και θα δεις που θα το αισθανθείς και εσύ ο ίδιος! Επιπλέον, θα απαγορεύσουμε στο σώμα μας να σταυρώνει τα χέρια του και τα πόδια του. Όταν το παρατηρείς απλά λύσε αυτόν τον γόρδιο δεσμό και θα αισθανθείς κατευθείαν πιο ανάλαφρος. Κλασσική συμβουλή και για να γίνεις πιο συμπαθής!