fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να μαυρίσεις ανώδυνα και γρήγορα

Έτσι θα καταφέρεις να μαυρίσεις ανώδυνα και γρήγορα

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και εσύ είσαι ακόμα…άσπρος! Όλοι μας θέλουμε να αποκτήσουμε ένα σωστό και όμορφο μαύρισμα. Πέρα από τους κινδύνους που κρύβει η έκθεση στον ήλιο πρέπει να προσέξουμε και άλλους παράγοντες προκειμένου να πετύχουμε το μαύρισμα μας και να μην καταστρέψουμε το δέρμα μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το δέρμα σου αυτό το καλοκαίρι

 

Μην ξεχνάμε κιόλας ότι η βιταμίνη D η οποία παράγεται στον οργανισμό μας με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, φροντίζει για την υγεία των κόκκαλων, των δοντιών και του δέρματος μας. Θα διαβάσεις λοιπόν για τα 5 απαραίτητα tips για ένα καλύτερο μαύρισμα! Δες επίσης: 5 Συμβουλές για να ιδρώνεις λιγότερο το καλοκαίρι!

 

Πρόσεξε τον χρόνο μαυρίσματος

Αν θέλεις να έχεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα και να μην υποφέρεις από κοκκινίλες και εγκαύματα, πρέπει να προσέξεις τον χρόνο που εκτίθεσαι στην ηλιακή ακτινοβολία. Για αυτούς που έχουν ένα πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα, αρκούν δύο με τρεις ώρες έκθεση στον ήλιο αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού. Αν από την άλλη είσαι πιο σκουρόχρωμος μπορείς να αντέξεις και 2 με 3 ώρες φορώντας πάντα όμως αντιηλιακό. Μην το παρακάνεις γιατί ένα είναι το σίγουρο: δεν θα μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ από το κάψιμο!

 

Μετακινήσου

Νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν θέλουμε να μαυρίσουμε είναι ότι δεν κουνιόμαστε. Το να καθόμαστε στην ίδια ακριβώς στάση για αρκετή ώρα μόνο καλό δεν θα μας κάνει αφού θα καταλήξουμε σίγουρα με διχρωμίες! Αντ’ αυτού πρέπει έχουμε επίγνωση του πόση ώρα καθόμαστε στον ήλιο από μία συγκεκριμένη πλευρά. Καλό είναι μάλιστα να αλλάζουμε ανά 15-20 λεπτά προκειμένου να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα! Τέλος, μην ξεχνάς να απλώσεις τα χέρια ή και να τα σηκώσεις πάνω από το κεφάλι σου για να γίνεις σοκολατένιος από κάθε πλευρά!

 

Φόρα το σωστό αντιηλιακό

Η υπεριώδης ακτινοβολία UV είναι αρκετά επικίνδυνη για εμάς και το δέρμα μας. Αν θέλουμε να έχουμε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, πρέπει να προσέχουμε την έκθεση στον ήλιο. Επειδή όμως σε όλους μας αρέσει το μαύρισμα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φοράμε συχνά αντιηλιακό. Προτίμησε αυτά με δείκτη προστασίας SPF μεγαλύτερο των 30 γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα κάνει δουλειά και θα χρειάζεται να το ανανεώνουμε συχνά.

Αν φορέσουμε ένα με SPF 50 μπορούμε να το ανανεώνουμε ανά περίπου 1 ή και μιάμιση ώρα, αναλόγως την έκθεση. Σε κάθε περίπτωση, φόρα ένα σωστό αντιηλιακό και όχι ενυδατικές κρέμες ή λάδια!

 

Πρόσεχε τα λάδια

Μία ακόμα συμβουλή που πρέπει να δώσουμε σε εμάς που μας αρέσει το μαύρισμα είναι να προσέχουμε τα διάφορα έλαια που μας υπόσχονται πιο γρήγορο και έντονο μαύρισμα. Αυτά όπως και το solarium, αφήνουν το δέρμα μας εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία και άρα είμαστε πολύ πιο ευαίσθητοι σε διάφορα εγκαύματα και στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνδυάσουμε ένα έλαιο μαζί με το αντιηλιακό μας προκειμένου να συνδυάσουμε τα οφέλη τους. Και προστασία και γρήγορο μαύρισμα!

 

Φάε συγκεκριμένες τροφές

Ένας ακόμα τρόπος που μπορούμε χάρις αυτόν να πετύχουμε ένα καλύτερο μαύρισμα είναι να καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν καροτενοειδή τα οποία είναι ουσίες που αποθηκεύονται κάτω από την επιδερμίδα μας, επηρεάζοντας το χρώμα της και σχηματίζοντας ένα φυσικό προστατευτικό τείχος κατά της βλαβερής ακτινοβολίας. Τέτοιες τροφές είναι τα καρότα, οι ντομάτες, οι γλυκοπατάτες, τα αυγά και τα ψάρια και διάφορα φρούτα όπως σταφύλια, το μάνγκο και το καρπούζι. Μην ξεχνάμε όμως να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας συνέχεια πριν και κατά την διάρκεια του μαυρίσματος μας.