fbpx

Έτσι θα μαγειρέψεις φρέσκο τόνο και θα κάνεις τη διαφορά στη διατροφή σου

Έτσι θα μαγειρέψεις φρέσκο τόνο και θα κάνεις τη διαφορά στη διατροφή σου

Γνωρίζουμε τον σολωμό ως φρέσκο που δεν είναι ή τον τόνο σε κονσέρβα. Ήξερες όμως ότι οι θάλασσες της χώρας μας σφύζουν από τόνους;

Είναι καιρός λοιπόν να φας φρέσκο τόνο, ψαρεμένο στις ελληνικές θάλασσες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα πιο διατροφικά ζυμαρικά με λαχανικά!

 

Δεν θέλει πολύ κόπο ή ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής για να τον μαγειρέψεις. Απλώς θες ένα ψάρι και συγκεκριμένα τόνο!

Δε πως τον κάνεις στο φούρνο, με μουστάρδα και μέλι!

 

Υλικά:

1.200 γρ. φρέσκος τόνος

1.500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες, κυδωνάτες

2 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο

1 δαφνόφυλλο

2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

100 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον για το σοτάρισμα του ψαριού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας λάδι,σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλεςοι φέτες στο τηγάνι) για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρινα ροδίσει. Το βάζουμε σε ένα σκεύος, το καθαρίζουμε από τα λιγοστά κόκαλα και το αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, την υπόλοιπη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, 100 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.

Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, απλώνουμε το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και το ψάρι και να αναμειχθούν τα αρώματα.