fbpx

Έτσι θα «ξεκολλήσεις» από τον καναπέ και θα βγεις έξω για προπόνηση!

Έτσι θα «ξεκολλήσεις» από τον καναπέ και θα βγεις έξω για προπόνηση!

Έξω κρύο, μέσα ζέστη και …καναπές. Πραγματικά είναι μια αντίθεση που δεν αφήνει και πολλά  περιθώρια επιλογής αφού ασυναίσθητα γέρνεις προς τον …καναπέ. Όμως πολλά περιθώρια επιλογής δεν σου αφήνει και ο χρόνος που κυλάει προς την άνοιξη και το καλοκαίρι, τότε που θα ψάχνεις πως θα εξαφανίσεις την μπάκα σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως θα διώξεις το άγχος που απειλεί την ψυχική σου υγεία!

 

Επειδή όμως μαγικά δεν γίνονται, είναι καιρός να ξεκολλήσεις από τον καναπέ χώρια που η καθιστική ζωή εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία σου.

Η καθιστική ζωή θεωρείται σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, για χρόνια νοσήματα, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, και πλήθος ορθοπαιδικών προβλημάτων.

Και πως θα καταφέρεις να επιβληθείς στον εαυτό σου και αν βγεις στο κρύο για προπόνηση;

Δες τα μικρά κολπάκια:

 

Υπόγραψε «συμβόλαιο» με τον  εαυτό σου

Βασική σου προτεραιότητα είναι να υπογράψεις ένα συμβόλαιο με τον εαυτό σου που να περιγράφει το στόχο σου. Αυτή η απλή δέσμευση σε μετακινεί από το στάδιο της σκέψης στο στάδιο της δράσης, κάνοντας 10 φορές πιο πιθανή την επίτευξη του στόχου σου, όπως διαπίστωσε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σκράντον της Πενσιλβάνια.

 

Σχεδίασε ένα  καλό πλάνο

Αντί για αόριστες υποσχέσεις, όπως «Θα ασκούμαι περισσότερο», κάνε ένα πλάνο. Μπορείς, για παράδειγμα, να κανονίσεις να γυμνάζεσαι με μια φίλη ή φίλο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Οι ασαφείς στόχοι φαίνονται υπερβολικοί, οπότε όσο πιο συγκεκριμένη είσαι, τόσο πιο εύκολο είναι να επικεντρωθείς σε ότι χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις.

 

Κράτα σημειώσεις

Οι άνθρωποι που καταγράφουν καθημερινά τα γεύματα και την άσκησή τους μπορεί να χάσουν το διπλάσιο βάρος από αυτούς που δεν τα καταγράφουν.

 

Ποστάρισε το στο προφίλ σου στ social

Είναι δελεαστικό να κρατάς κρυφούς τους στόχους σου σε περίπτωση που τα θαλασσώσεις, αλλά όταν τους δημοσιοποιείς καθιστάς τον εαυτό σου υπόλογο αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας, σύμφωνα με έρευνα παό το Πανεπιστήμιο του Χάρτφορσαϊρ στη Βρετανία. Το να ξέρεις ότι οι άλλοι σε παρακολουθούν, αυξάνει την ευθύνη σου και σου δίνει ένα κοινό για να μοιραστείς μαζί του τις επιτυχίες σου.

 

Κατάστρωσε ένα εφεδρικό σχέδιο

Η όρεξη για άσκηση αυξομειώνεται σημαντικά σε εβδομαδιαία βάση και ακόμα και οι μικρές αποδιοργανώσεις μπορεί να σε κάνουν να τα παρατήσεις, αναφέρει η επιθεώρηση Journal of Sport and Exercise Psychology. Με ένα plan Β δεν θα βγεις εκτός πορείας. Αν χάσεις την πρωινή σου προπόνηση, πάρε μαζί σου τα αθλητικά σου ώστε να πας για περπάτημα την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος.

 

Επιθύμησέ το

Απλά και μόνο το να επιθυμείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να ενθαρρύνει την ανάλογη συμπεριφορά από μέρους σου. Οι άνθρωποι που έχουν μια έμφυτη καλή στάση προς τη σωματική δραστηριότητα είναι πιο πιθανό να καταπιαστούν με αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν ακούσια άσκηση (όπως το να περπατάνε λίγο παραπάνω αντί να παρκάρουν το αμάξι στο πιο κοντινό σημείο), η οποία τους βοηθά να καίνε περισσότερες θερμίδες και να διατηρούνται υγιής, όπως αποκάλυψε μελέτη στην επιθεώρηση Annals of Behavioral Medicine.

 

Και στο τέλος σκέψου όταν έρθει η ώρα να βγεις με μπλουζάκι ή χωρίς

Όσο νέος και να είσαι γνωρίζεις καλά ότι σώμα δεν φτιάχνεται μέσα σε λίγες μέρες, ούτε η μπάκα φεύγει σε λίγες μέρες. Σκέψου όταν ο καιρός ζεστάνει αν θα ψάχνεις το πιο φαρδύ μπλουζάκι να φορέσεις για να κρύψεις την μπάκα σου  ή να βάλεις ότι θέλεις άνετος και ωραίος. Σκέψου ακόμα την πρώτη βουτιά στη θάλασσα, τότε που σίγουρα δεν θα μπορείς να κρύψεις τη μπάκα σου!