fbpx

Έτσι θα προστατευτείς από τους ασυνείδητους που κάνουν ότι αθλούνται!

Έτσι θα προστατευτείς από τους ασυνείδητους που κάνουν ότι αθλούνται!

Είσαι ένας από εκείνους που έχεις και είχες την προπόνηση στον καθημερινό προγραμματισμό σου. Έτσι εδώ και χρόνια είτε έτρεχες σε συγκεκριμένες outdoor διαδρομές, είτε στο γυμναστήριο. Έκανες την  προπόνηση σου όμορφα και ωραία και όλα ήταν καλά.

Και ήρθε η πανδημία. Τα γυμναστήρια έκλεισαν αλλά οι αρχές φρόντισαν να μας πούνε ότι είναι καλό να βγαίνουμε για άσκηση. Για σένα που η γυμναστική είναι τρόπος ζωής η απόφαση αυτή των αρχών σου ήρθε ως λογική συνέπεια του αυτονόητου. Για κάποιους άλλους όμως είναι μια αφορμή να σπάσουν την καραντίνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ποια είναι η αιτία που άνθρωποι δυσκολευόμαστε να ζούμε χώρια εν μέσω πανδημίας;

 

Σίγουρα περίμενες αύξηση της κίνησης στη διαδρομή που έκανες και κάνεις χρόνια τώρα, αλλά σίγουρα δεν περίμενες αυτόν τον κακό χαμό με ένα τσούρμο ασυνείδητους να φαντάζουν  ως απειλή για την υγεία σου.

Δεν περίμενες να δεις:

  • Τύπους, που φοράνε φόρμες αλλά με το τσιγάρο και τον καφέ στο χέρι να περπατούν δύο η και τρεις μαζί χωρίς να νοιάζονται αν εσύ που προπονείσαι έχεις χώρο να περάσεις σε απόσταση ασφαλείας!
  • Δεν περίμενες να δεις νεόκοπους «αθλητές» να τρέχουν θεωρώντας ότι αυτοί και μόνο έχουν προτεραιότητα, μη λαμβάνοντας υπόψη τη στοιχειώδη αβροφροσύνη μεταξύ των αθλουμένων και φυσικά τα μέτρα ασφαλείας.

 

Μπορεί εσύ να θεωρείς κάποια πράματα αυτονόητα, όπως οι όροι ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται, όμως όλοι δεν έχουν την ίδια λογική με σένα.

Πως όμως μπορείς να αθληθείς χωρίς να σε επηρεάσουν όλοι αυτοί οι ασυνείδητοι; Πως μπορείς να προστατευτείς;

 

  1. Προσπάθησε να ανακαλύψεις νέες διαδρομές που δεν προσελκύουν πολύ κόσμο. Με απλά λόγια αν έτρεχες δίπλα στη θάλασσα, άλλαξε διαδρομή αν αυτό είναι δυνατό και τρέξε σε άλλη περιοχή!
  2. Προσπάθησε να προβλέπεις τις κινήσεις των άλλων ώστε να μην βρεθείς σε πορεία επαφής μαζί τους.
  3. Πρόσεχε να τρέχεις πάντα αντίθετα στη κίνηση των αυτοκινήτων, αν αναγκαστείς να βγεις στην άσφαλτο.
  4. Αν βλέπεις ότι δεν μπορείς να αποφύγεις την επαφή με ασυνείδητους ανθρώπους καλύτερα να σταματήσεις διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας και να περιμένεις να περάσουν.
  5. Μην είσαι ευγενικός. Αν βλέπεις ότι δεν μπορείς να αποφύγεις την επαφή, ζήτα τους να τηρήσετε τις αποστάσεις ασφαλείας!