fbpx

Έτσι θα φορέσεις ένα πόλο μπλουζάκι χωρίς να σε ζεσταίνει!

Έτσι θα φορέσεις ένα πόλο μπλουζάκι χωρίς να σε ζεσταίνει!

Αν θες να είσαι στιλάτος από την δουλειά μέχρι και τη παραλία ένα πόλο μπλουζάκι είναι μια καλή επιλογή, όμως τα συγκεκριμένα στιλάτα μπλουζάκια, που μάλιστα τονίζουν το σώμα σου, κατηγορούνται ότι είναι ζεστά για τις θερμές μέρες του καλοκαιριού.

Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίνε τα μπλουζάκια, αλλά η επιλογή που κάνουμε και έχει σχέση με το ύφασμα αλλά και ο τρόπος που τα φοράμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα φορέσεις τη βερμούδα σου και θα αναβαθμίσεις το στιλ σου

 

Το ύφασμα είναι το σημαντικότερο. Η ύφανση ενός πόλο ποικίλλει, μιας και μπορεί να είναι φτιαγμένο από φυσικά μέχρι συνθετική υλικά ή και μίξη των δύο. Ωστόσο, η καλύτερη, πιο δροσερή και υγιεινή επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα μπλουζάκι που να είναι φτιαγμένο από 100% βαμβάκι.

 

 

Μπορείς να επιλέξεις:

Πικέ: Ένα πικέ μπλουζάκι polo είναι πιο βαρύ, λόγω ύφανσης, άρα φοριέται καλύτερα σε επίσημες και επαγγελματικές περιστάσεις. Ωστόσο, λόγω των μικρών τρυπών που διαθέτει αφήνει το δέρμα να αναπνέει από κάτω, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην καταπολέμηση του ιδρώτα.

Ζέρσεϊ: Από την άλλη, ένα ζέρσεϊ polo δεν αφήνει τον ιδρώτα να βγει προς τα έξω και είναι πολύ πιο πιθανό να δημιουργηθούν στάμπες λόγω του ότι το δέρμα σου ιδρώνει μια ζεστή, καλοκαιρινή ημέρα για παράδειγμα. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη τρυπών, παρά το γεγονός ότι σαν ύφασμα το ζέρσεϊ είναι σαφώς πιο λεπτό και δροσερό από το πικέ.

Όσο για τη γραμμή και το πόσο εφαρμοστό θα πρέπει να είναι στο σώμα σου η απάντηση είναι ότι: Δεν είναι ούτε στενή, ούτε φαρδιά. Το σωστό πόλο πρέπει να αγκαλιάζει αρμονικά τον κορμό σου και τα μανίκια να αγκαλιάζουν επίσης αρμονικά τα μπράτσα σου.

Και κάτι ακόμα: Μην σηκώνεις ποτέ το γιακά. Πρέπει να είναι πάντα κατεβασμένος και καλοσιδερωμένος!

Για να είσαι στιλάτος και ειδικά τις πολύ θερμές μέρες του καλοκαιριού να μην ζεσταίνεσαι δες πως το φοράς:

 

  • Μην φοράς από μέσα φανελάκι.
  • Μην επιλέγεις πόλο με τεράστια λόγκο.
  • Όταν το “παντρεύεις” με σακάκι, φρόντισε όλα τα κουμπιά είναι κουμπωμένα μέχρι πάνω.
  • Επένδυσε στη μονοχρωμία και συγκεκριμένα στα κλασικά χρώματα (μπλε, μαύρο, λευκό, κόκκινο).

 

Ένα πόλο μπλουζάκι συνδυάζεται ιδανικά με slim παντελόνια και sneakers, όπως επίσης και με chino και τζην παντελόνια, αλλά και βερμούδες.