fbpx

Έτσι θα φροντίσεις σωστά το δέρμα σου στο κρύο

Έτσι θα φροντίσεις σωστά το δέρμα σου στο κρύο

Οι γυναίκες γνωρίζουν καλά πόσο σημαντική είναι, για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας τους, η ενυδάτωση και το χειμώνα, όμως οι περισσότεροι άνδρες μάλλον αγνοούν βασικούς κανόνες.

Αυτές τις ημέρες που ο χειμώνας δείχνει το… σκληρό πρόσωπό του με δριμύ ψύχος ακόμα και σε περιοχές που δεν έχουν συνηθίσει το πολύ κρύο, καλό είναι να θυμάστε πως αξεσουάρ όπως σκούφος, γάντια και κασκόλ, είναι απαραίτητα και όχι απλά fashion items που προσθέτουν στυλ στα outifits που επιλέγεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως θα μπορούσες να αντικαταστήσεις την κολώνια με ένα αιθέριο έλαιο!

 

Και τα τρία, σε προστατεύουν από την έκθεση στο ψύχος που προκαλεί αφυδάτωση και προβλήματα στο δέρμα, από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τα χέρια σου.

Μην ξεχνάς να θωρακίσεις και τα χείλη σου με ένα απλό lip balm (μπορείς να απλώσεις φαρμακευτική, φιλική προς το δέρμα, βαζελίνη, αν δεν έχεις κάποιο ανάλογο προϊόν) για να αποφύγεις τα επίπονα και αντιαισθητικά “σκασίματα”.

Γενικά αυτές τις κρύες μέρες, θα πρέπει ίσως να αλλάξεις και μερικές grooming συνήθειες.

 

Μάθε να πλένεις το πρόσωπό σου

Δυο φορές τη μέρα, για ένα περίπου λεπτό. Εκτός απ’ το ότι το πρωινό πλύσιμο του προσώπου σε βοηθά να ξυπνήσεις, καθαρίζει επίσης το δέρμα από τη λιπαρότητα, τους ρύπους και υπολείμματα προϊόντων που έχεις χρησιμοποιήσει. Οι άνδρες παράγουν πολύ σμήγμα και λιπαρότητα λόγω της τεστοστερόνης και χρειάζεται να πλένουν τακτικά το πρόσωπό τους, για να καθαρίζουν οι πόροι και να αφαιρείται η ενοχλητική γυαλάδα.

 

Κάνε απολέπιση

Βάλε στη ζωή σου την απολέπιση, κάθε πρωί που ξυπνάς. Ίσως σε πονάει στις αρχές, όμως είναι ο πιο εύκολος αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνεις από το δέρμα του προσώπου σου όλο το σμήγμα και τους ρύπους που μένουν στην επιδερμίδα και την κάνουν θαμπή. Ειδικά αν είσαι άνω των 25 πρέπει να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις κρέμα απολέπισης όχι μόνο για καθαρισμό, αλλά και να την πρόληψη των πρώτων ρυτίδων.

 

Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για όλες της ημέρες του χρόνου, όχι μόνο το καλοκαίρι. Οι ακτίνες του ήλιου ξετρυπώνουν μέσα από τα σύννεφα, με αποτέλεσμα να πέφτουν στο πρόσωπό μας και σιγά σιγά να το βλάπτουν. Η υπερέκθεση στον ήλιο προκαλεί πανάδες, εγκαύματα, ρυτίδες, μέχρι και καρκίνο του δέρματος. Ακόμη και αν σου ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά (τουλάχιστον για το χειμώνα), πρέπει να ελαχιστοποιήσεις κάθε πιθανότητα να σου συμβεί κάτι τέτοιο, απλά με τη χρήση μιας αντηλιακής κρέμας ειδικά για το πρόσωπο, ιδανικά με δείκτη προστασίας από 30 και άνω.

 

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το πιο σημαντικό ίσως βήμα, για την καλή υγεία του δέρματος. Πρέπει όμως να βρεις την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τον τύπο του δέρματος σου και όχι την πιο φθηνή ή το μπουκαλάκι και τη μυρωδιά που σου αρέσει περισσότερο. Κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τον τύπο του (λιπαρή, ξηρή ή μεικτή επιδερμίδα). Τα συστατικά που αποδεδειγμένα βοηθούν στην επαρκή ενυδάτωση και προστασία της επιδερμίδας είναι τα κλασματοποιημένα λιπίδια όπως οι κεραμίνες, τα φωσφολιπίδια, η χοληστερόλη και το σκουαλένιο.

 

Ένα μπάνιο τη μέρα

Ενώ το καλοκαίρι είναι καλό -λόγω του ιδρώτα- να κάνουμε δύο φορές την ημέρα μπάνιο, το χειμώνα πρέπει να περιοριζόμαστε στη μία φορά. Ο λόγος είναι ότι το αφρόλουτρο απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος, κάτι που οδηγεί τελικά στην ξηρότητά του. Ένα ζεστό μπάνιο στο τέλος της ημέρας είναι αρκετό για να καθαρίσεις από τον ιδρώτα και να πέσεις χαλαρός για ύπνο.

 

Συμπληρώματα διατροφής

Η όψη του δέρματος δεν εξαρτάται μόνο από την εξωτερική φροντίδα, αλλά και από τη διατροφή μας. Συγκεκριμένα, πρέπει να τρώμε τροφές πλούσιες σε υγιή λίπη και πρωτεΐνη, όπως τα ψάρια, το γιαούρτι, τα αμύγδαλα, οι ελιές και το ελαιόλαδο. Τα συμπληρώματα διατροφής επίσης μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά απέναντι στο κρύο: η βιταμίνη D και Ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν την εμφάνιση των φλεγμονών στο δέρμα (και σε ολόκληρο τον οργανισμό). Τα προβιοτικά επίσης ενισχύουν την ασπίδα προστασίας που παρέχει το δέρμα μας.