fbpx

Έτσι κάνεις ένα γευστικό πρωινό με αυγά scrambled

Έτσι κάνεις ένα γευστικό πρωινό με αυγά scrambled

Τα αυγά scrambled είναι χορταστικά και μια γρήγορη και καλή επιλογή για πρωινό!

Είναι ίσως η πιο ντελικάτη συνταγή για να απολαύσεις κρεμώδη και βελούδινα, ανακατεμένα αυγά για πρωινό ή για brunch.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα …απογειώσεις τα λουκάνικα και θα τα κάνεις «on the rocks»

 

Για να έχουν κρεμώδη υφή, θέλουν ανακάτεμα λίγων λεπτών και αντικολλητικό σκεύος

 

Υλικά:

6 αυγά

1 κ.σ καλό βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

λίγο σχοινόπρασο

φρυγανισμένο ψωμί

ψητά μανιτάρια ή ψητά ντοματίνια

 

Εκτέλεση:

Για να γίνουν τα αυγά scrambled κρεμώδη με βελούδινη υφή χρειαζόμαστε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό.

Σπάμε τα αυγά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε λεπτά κομμάτια. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας κυρίως στις γωνίες. Ανακατεύουμε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να σταματήσουμε και τραβάμε τα αυγά από την φωτιά.

Ανακατεύουμε μερικές φορές αυγά σκραμπλ εκτός φωτιάς. Επαναφέρουμε τα αυγά στη φωτιά. Αλατοπιρώνουμε και ψήνουμε ανακατεύοντας για 2,5΄μέχρι να αρχίζουν να πήζουν, τραβώντας ενδιάμεσα για μια ακόμα φορά την κατσαρόλα από την φωτιά ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Πάντα ανακατεύοντας ακόμα κι εκτός φωτιάς.

Επαναφέρουμε στη φωτιά τα αυγά που αρχίζουν να πήζουν.

Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, ρίχνουμε μια δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε ζεστά και κρεμώδη τα αυγά σκραμπλ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.

 

Μυστικά για τέλεια scrambled eggs

  • Τα αυγά σκραμπλ είναι μαγικά στη γεύση στην υφή και στην απόλαυση.
  • Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν. Όλη η μαγεία τους είναι η κρεμώδης υφή τους.
  • Τα αυγά πρέπει να είναι παγωμένα από το ψυγείο όταν θα τα σπάσετε στην κατσαρόλα.
  • Επίσης το βούτυρο θα πρέπει να είναι κρύο και κομμένο σε λεπτές φλούδες.
  • Η μαλακή σπάτουλα είναι το ιδανικό εργαλείο για τα scrambled eggs. Γιατί μαζεύει κι ανακατεύει σωστά το μείγμα καθαρίζοντας ταυτόχρονα τις γωνίες της κατσαρόλας για ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να στεγνώσουν.
  • Και μην ξεχνάτε τα αυγά είναι πρωτεΐνη και όπως όλες οι πρωτεΐνες συνεχίζουν να ψήνονται και να πήζουν αφού τα βγάλουμε από τη φωτιά.