fbpx

Έτσι μπορείς να κάνεις παντού σπριντ και να πάρεις τα οφέλη

Έτσι μπορείς να κάνεις παντού σπριντ και να πάρεις τα οφέλη

Η διαλλειματική προπόνηση με σπριντ είναι μια πολύ καλή άσκηση που αν συνδυαστεί με HITTσου δίνει μια πλήρη προπόνηση, όμως που θα κάνεις σπριντ;

Αν έχεις κοντά στο σπίτι σου κάποιο στάδιο τότε είναι καλύτερο να πας εκεί και να τρέξεις στο ταρτάν, όμως επειδή δεν έχουμε όλοι τα σπίτια μας κοντά σε στάδια μπορείς να κάνεις σπριντ παντού αρκεί να υπάρχει μια ευθεία μεγαλύτερη των 30 μέτρων το ελάχιστο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δούλεψε HITT με ένα σχοινί, ένα σφυρί και ένα …βαρέλι

 

Το μόνο που θα προσέξεις αν τρέξεις είναι το έδαφος αν είναι σε χώμα μήπως έχει ανωμαλίες και χτυπήσεις ή αν είναι σε τσιμέντο ή πλακάκια προσοχή στις γλίστρες.

Κάνε τουλάχιστον 10 διαδρομές σε τρεις κύκλους, αν πρόκειται για ευθεία 30 μέτρων, με επιστροφή σε γρήγορο περπάτημα. Κάνε τρεις κύκλους με διάλειμμα τριών λεπτών.

Πριν η μετά τα σπριντ κάνε 15 λεπτά προπόνηση HITT και φυσικά στο τέλος μην ξεχάσεις τις διατάσεις.

Η προπόνηση με σπριντ προάγει την έκκριση της αυξητικής μας ορμόνης, βελτιώνει την ευαισθησία της ινσουλίνης, αυξάνει τις λευκές μυϊκές ίνες, αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την μεταπροπονητική καύση οξυγόνου (EPOC) και επηρεάζει σε μοριακό επίπεδο τα χρωματοσώματα μας με τέτοιο τρόπο ώστε να καθυστερεί την πρόωρη γήρανση. Με λίγα και απλά λόγια:

Αυξάνει την καύση σωματικού λίπους (μέχρι και 50% παραπάνω από την αερόβια προπόνηση χαμηλής έντασης)

Προσφέρει μυϊκή τόνωση και ταχύτητα

Αυξάνει την σεξουαλικής σας λίμπιντο

Δίνει επιπλέον ενέργεια στη καθημερινότητα σου