fbpx

Έτσι ξυρίζεις σωστά την περιοχή γύρω από τον… «μικρούλη» σου !

Έτσι ξυρίζεις σωστά την περιοχή γύρω από τον… «μικρούλη» σου !

Το να τα έχεις ξυρισμένα όχι μόνο δεν είναι κακό, όχι μόνο είναι υγεία, αλλά αρέσει και στο ταίρι σου για ευνόητους λόγους!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ντουζ το πρωί ή το βράδυ; Μάθε τα οφέλη και αποφάσισε !

 

Πολλοί είναι εκείνοι που παραμελούν την περιποίησή τους, καθώς το θεωρούν μια χρονοβόρα και ριψοκίνδυνη διαδικασία ξυράφι και ευαίσθητα σημεία δεν πάνε μαζί, όμως οι γυναίκες κατά γενική ομολογία, προτιμούν την περιοχή αυτή του άνδρα αποτριχωμένη, ή έστω πολύ καλά περιποιημένη.

Ο πιο σωστός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ξυράφι, όμως θέλει πολύ προσοχή. Στον αντίποδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη κουρευτική μηχανή χωρίς το προστατευτικό μπροστά.

Δες πως μπορείς να ξυρίσεις ή να τριμάρεις στο έπακρο την ευαίσθητη περιοχή σου:

 

Κάνε το τριμάρισμα με ψαλίδι ή με τη μηχανή

Οι κοντές τρίχες ξυρίζονται πιο εύκολα, γι’ αυτό πριν ξεκινήσεις, καλύτερα να τριμάρεις τις μακριές και σγουρές τρίχες της ηβικής περιοχής. Φυσικά, απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι της εργαλειοθήκης σου ή της μαγειρικής, όπως και το ψαλίδι με το οποίο διορθώνεις τα μικρολαθάκια του κουρέα. Αγόρασε ένα μεσαίου μεγέθους ψαλίδι, αποκλειστικά για την περιοχή αυτή, το οποίο θα απολυμαίνεις με οινόπνευμα πριν από κάθε χρήση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κουρευτική μηχανή με τον ρυθμιστή στο χαμηλότερο σημείο.

 

Κάνε ένα καυτό ντουζ

Είναι κακή ιδέα να ξυρίζεις τις τρίχες σου σε στεγνό δέρμα. Η καλύτερη ώρα για να αποτριχώσεις την ηβική σου περιοχή, είναι μετά από ένα καυτό μπάνιο. Οι τρίχες θα μαλακώσουν και το δέρμα θα είναι απαλλαγμένο από τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα, οπότε η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο απλή. Φυσικά, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα τζελ ξυρίσματος, για να αποτρέψεις κάθε πιθανότητα κοψίματος και ερεθισμού. Αν χρησιμοποιήσεις την κουρευτική θα στεγνώσεις καλά την ευαίσθητη περιοχή και θα βγάλεις τον ρυθμιστή ώστε να κάνει το πιο βαθύ ξύρισμα.

 

Ξυρίσου προς τη σωστή φορά

Αν και η γενική αντίληψη λέει να ξυρίζουμε κόντρα τις τρίχες, η τακτική αυτή προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα και συχνά οι τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα, αντί να φυτρώσουν κανονικά. Αν θέλεις να αποτρέψεις αυτές τις αντιδράσεις, ξύρισε τις τρίχες προς τη φορά τους, κάτι το οποίο δε θα μπουκώσει το ξυράφι και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και δεύτερη φορά. (εννοείται για τον ίδιο λόγο και όχι για το ξύρισμα άλλου σημείου)

 

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στους όρχεις

Οι όρχεις είναι το πιο ευαίσθητο σημείο στο ανδρικό σώμα, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η ενασχόληση μαζί τους. Επίσης, είναι ένα σημείο που μαζεύει πολλά βακτήρια, καθώς δεν αερίζεται επαρκώς και ιδρώνει, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε μολύνσεις, εάν κοπείς κατά το ξύρισμα. Γι’ αυτούς τους λόγους, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή και αργές κινήσεις. Μη βιάζεσαι και φυσικά, πιάσε το ξυράφι με το καλό σου χέρι.

 

Φρόντισε τις πληγές

Όσο προσεκτικές κινήσεις και αν κάνεις, πάντα υπάρχει η πιθανότητα τελικά να κοπείς. Αν γίνει αυτό, φρόντισε αμέσως την πληγή, ξεπλένοντας με άφθονο ζεστό νερό και αποστειρώνοντας με λίγο betadine. Βάλε ένα κομμάτι χαρτί υγείας για δέκα λεπτά, μέχρι να σταματήσει το αίμα. Αν πάλι το κόψιμο είναι μεγάλο και η αιμορραγία αρκετή και σε σταματάει, ίσως να έκοψες φλέβα και χρειαστούν ράμματα. Όπως και νά χει, μην ανησυχείς και προσπάθησε να περιορίσεις όσο μπορείς τις πιθανότητες, προσέχοντας πολύ.

 

Μην ξεχάσεις την ενυδάτωση

Η φαγούρα μετά το ξύρισμα είναι συχνό φαινόμενο και για να την αποτρέψεις ή να τη μειώσεις, πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια καλή ενυδατική κρέμα, που θα ενυδατώσει και θα θρέψει το δέρμα. Αν λίγες μέρες μετά από το ξύρισμα παρατηρήσεις σπυράκια και έντονη φαγούρα, πιθανώς να έχει γυρίσει κάποια τρίχα προς τα μέσα και να προκλήθηκε θυλακίτιδα, ένα είδος φλεγμονής. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επισκεφτείς ένα δερματολόγο, που θα σου συστήσει μια αντιβακτηριδιακή κρέμα για να καταπολεμήσεις το πρόβλημα.