fbpx

Έτσι φτιάχνεις την καλύτερη σούπα λαχανικών και αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου

Έτσι φτιάχνεις την καλύτερη σούπα λαχανικών και αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου

Οι σούπες κάνουν καλό στον οργανισμό και ειδικά οι σούπες λαχανικών τον αποτοξινώνουν.

Μια ποικιλία λαχανικών, μία πλούσια βάση ντομάτας και η σωστή ποσότητα τσίλι αρκούν για να ετοιμάσεις μία τέλεια χορτοφαγική σούπα σε μισή μόλις ώρα. Το αντίδοτο στον κρύο καιρό και στις ιώσεις στο πιάτο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 11 καλά που σου κάνει η τσουκνίδα

 

Τι θα χρειαστείς

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
  • 3/4 φλιτζάνι πάστα ντομάτας
  • 250 γρ. μαύρα φασόλια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους

 

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια βάζεις το κύμινο και το τσίλι με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύεις για ένα ακόμη λεπτό.

Προσθέτεις το κολοκυθάκι με την πάστα ντομάτας και ανακατεύεις για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτεις τα μαύρα φασόλια, την ντομάτα σε κύβους και δύο φλιτζάνια νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να μειωθεί η ποσότητα των υγρών. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι.