fbpx

Έτσι φτιάχνεις το πιο top Negroni! Δες το βίντεο και πράξε!

Έτσι φτιάχνεις το πιο top Negroni! Δες το βίντεο και πράξε!

Το κοκτειλ Negroni φτιάχτηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920. Το όνομα του το πήρε από έναν Ιταλό με το όνομα Καμίλο Νεγκρόνι (Camillo Negroni).

Ήταν το 1919, από ένα μπαρ της Φλωρεντίας, το σημερινό caféRobertoCavalli, όταν ο Κόντε Καμίλο Νεγκρόνι, ζητά από τον μπάρμαν να κάνει ένα twist στο αγαπημένο του Americano, και να βάλει τζιν αντί για sodawater.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το ρούμι δεν είναι απλώς το «ποτό της χαράς» αλλά έχει και πολύ ιδιαίτερα αποστάγματα

 

Κοινώς ήθελε να το «σφίξει» κάμποσο το πράγμα. Η παρέμβαση άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και το όνομα αυτού Negroni, προς τιμήν του εμπνευστή του. Έτσι λοιπόν ξεκινάει η πορεία του Κόκκινου αυτού γλυκόπικρου Μάγου.

Να μερικά μυστικά του σωστού Negroni. Χρειάζεται ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και όχι παγάκια γιατί το σωστό Negroni θέλει σοκ από ψύξη αλλά και να μη νερώνει γρήγορα, μετά ελαφρό ανακάτεμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μια μικρή φέτα φλούδας πορτοκαλιού στο τέλος με μια μικρή νότα σάρκας, όχι σκέτη φλούδα, για να δώσει νότες από εσπεριδοειδή αλλά και μια δόση πικρού από την φλούδα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα κόκκινο βελούδινο ποτό με αρώματα εσπεριδοειδών, bitters, αποξηραμένων γλυκών κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών και άψογης ισορροπίας μεταξύ γλυκού και πικρού.

Δες το βίντεο:

Δες πως θα το φτιάξεις:

50 ml. Hendrick’sGin

50 ml. Martini Bitter

25 ml. Martini Rosso

10 ml. Lillet

10 ml. NoillyPrat

5 ml. AnticaFormula

1 φλούδα πορτοκάλι

Πάγος, ιδανικά ένα μεγάλο κομμάτι