fbpx

Έτσι χτίζεις δυνατό πάνω μέρος στο κορμί σου με τις βυθίσεις (Video)

Έτσι χτίζεις δυνατό πάνω μέρος στο κορμί σου με τις βυθίσεις (Video)

Για να χτίσεις ένα ρωμαλέο και αρμονικό άνω μέρος του σώματος οι επιλογές που σου δίνει ένα πρόγραμμα με βάρη είναι άπειρες.

Όμως, υπάρχει μια άσκηση που μπορεί να οικοδομήσει πανίσχυρους μυς σε στήθος, ώμους, τρικέφαλους ακόμη και πλάτη ταυτόχρονα, δίχως να χρειάζεσαι μπάρες, τροχαλίες ή αλτήρες: είναι οι βυθίσεις κορμού ή αλλιώς «dips»!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ξυπόλυτος στη προπόνηση; Δες πότε είναι καλό να βγάλεις τα αθλητικά σου!

 

Για να κάνεις την άσκηση είναι φαινομενικά εύκολη: Πιάνεις τις μπάρες με τα δυο χέρια τεντωμένα και σηκώνεις το σώμα σου σε κάθετη θέση με το έδαφος. Στη συνέχεια, λυγίζοντας τους αγκώνες κατεβάζεις αργά τον κορμό προς τα κάτω και αφού φτάσεις σε σημείο που μπορείς να αντέξεις το βάρος του σώματός σου, πιέζεις ξανά τα χέρια προς τα πάνω ώστε να τεντωθούν και να επανέλθεις στην αρχική θέση!

Ρυθμίζοντας όμως την κλίση του σώματος μπορείς να επικεντρώσεις σε διαφορετική μυϊκή ομάδα:

  • Μια ελαφριά μετατόπιση του σώματος προς τα εμπρός την ώρα που κλείνεις τους αγκώνες και βυθίζεσαι στο δίζυγο, δουλεύει με εντυπωσιακό τρόπο τους μυς του στήθους.
  • Διατηρώντας τους αγκώνες κοντά στο σώμα και τα ισχία σου ίσια, κατεβάζεις τον κορμό αισθανόμενος την πίεση του βάρους σε όλο φάσμα των θωρακικών μυών -μείζων θωρακικός, πρόσθιος οδοντωτός, μεσοπλεύριοι- ενώ οι τρικέφαλοι (χέρια), οι δελτοειδείς (ώμοι) αλλά και οι τραπεζοειδείς (πλάτη) δρουν σταθεροποιητικά στην όλη κίνηση.