fbpx

Αν απορείς γιατί σε ελκύει το βρόμικο σεξ, μάθε τι λέει η επιστήμη!

Αν απορείς γιατί σε ελκύει το βρόμικο σεξ, μάθε τι λέει η επιστήμη!

Πρόστυχο, βρώμικο, kinky κατά το αγγλικό… Σας αρέσουν τα παιχνίδια ρόλων και τα αξεσουάρ στο σεξ, ίσως ακόμη σας αρέσει να πονάτε ή να προκαλείτε πόνο – είστε δηλαδή οπαδός των BDSM πρακτικών στο σεξ. Αλήθεια τι σημαίνει αυτό για σας;

Σημαίνει ότι απλά έχετε βρει έναν τρόπο να κάνετε τη σεξουαλική δραστηριότητα πιο διασκεδαστική και ευχάριστη για σας και για τον παρτενέρ σας εφόσον συμφωνεί με τις επιλογές σας ή μήπως αποκαλύπτει κάτι βαθύτερο για την σεξουαλικότητά σας; Μήπως αποκαλύπτει μια έμφυτη πτυχή της σεξουαλικότητάς σας που σας ωθεί σε αυτές τις επιλογές;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι φαντασιώσεις των γυναικών που δεν θα τις μάθεις αν δεν τις βιώσεις

 

Θα μπορούσε η απάντηση να είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο; Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Current Sexual Health Reports «παλεύει» με αυτές τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και σημαντικές ερωτήσεις.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι συγγραφείς της σχετικής έρευνας για τους ανθρώπους που προτιμούν τις BDSM πρακτικές (ερωτικές προτιμήσεις που περιλαμβάνουν την συναινετική χρήση δεσμών, τον έντονο ερεθισμό των αισθήσεων και την εμπλοκή σε φαντασιακά παιχνίδια ρόλων και εξουσίας) «οι πρακτικές απόλαυσης ήταν ως επί το πλείστον εγκεκριμένες και αποδεκτές από τους συμμετέχοντες». Σε αυτές συμπεριλαμβάνονταν και τα αξεσουάρ που φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται περισσότερο ή σχεδόν πάντα από το περισσότερο από το 90% του δείγματος. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι συμμετέχοντες βίωσαν θετικά συναισθήματα, αίσθημα ελευθερίας, ευχαρίστησης ή/και απόλαυσης, αίσθηση περιπέτειας, ακόμη και χαλάρωση από το στρες.

Γιατί όμως φτάνεις να κάνεις η να μετέχεις σε βρώμικο σεξ;

 

Επειδή όλα είναι θέμα εξουσίας

Το έχουμε πει και θα το λέμε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας, στο σεξ δεν υπάρχουν ίσοι όροι, κάποιος πρέπει να έχει το πάνω χέρι. Έτσι γίνεται με όλα τα πάθη, το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Η ευχαρίστηση που μπορείς να αντλήσεις είτε από τη θέση αυτού που εξουσιάζει είτε από εκείνου που εξουσιάζεται, πολλές φορές ξεπερνάει εκείνη που νιώθεις από πιο συμβατικές καταστάσεις. Μην τρομάζεις, δεν είναι ανάγκη να φτάσεις κατευθείαν στα μαστίγια και τους βούρδουλες. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα απλό δέσιμο, με ένα ζευγάρι χειροπέδες ή με μια κορδέλα στα μάτια. Ένα αντικείμενο απλό καθημερινό και οικείο, το οποίο όμως θα δίνει σε έναν από τους δύο τον απόλυτο έλεγχο.

Σύμφωνα με μελέτη του Psychology Today, οι άνθρωποι στο σεξ είναι γενετικά προκαθορισμένοι να είναι είτε παθητικοί είτε ενεργητικοί. Επομένως, όταν αντιληφθείς σε ποια κατηγορία ανήκεις, το αποδεχθείς και το κάνεις μέρος της σεξουαλικής σου ζωής, τότε ναι, θα περνάς πολύ-πολύ καλύτερα στο κρεβάτι και το ίδιο θα κάνει και εκείνη.

 

Επειδή υπάρχει οικειότητα

Ναι και όμως. Το σκληρό σεξ ενισχύει τους συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο παρτενέρ. Μπορεί οι ρόλοι να είναι ρόλοι, μπορεί ο ένας να δίνει εντολές και ο άλλος να δέχεται, όμως το γεγονός ότι τόσο εσύ όσο και εκείνη αποκαλύπτετε και εκφράζετε τα τις πιο μύχιες και σκοτεινές σας σκέψεις, μόνο και μόνο ότι λειτουργείτε χωρίς ταμπού και έξω από τους συμβατικούς κανόνες, τότε αυτόματα έρχεστε πιο κοντά. Οι καταστάσεις αυτές είναι καταστάσεις που μοιράζεσαι με πολύ λίγους. Μάλιστα, έρευνα που διεξήχθη στην Ολλανδία, απέδειξε ότι όσοι προτιμούν το σκληρό σεξ είναι πιο κοινωνικοί, λιγότερο νευρωτικοί και μπορούν να διαχειριστούν πολύ πιο εύκολα τις αποτυχίες ή την απόρριψη.

 

 Και γιατί θέλετε ποικιλία

Η φύση πριμοδοτεί την ποικιλία, τις αλλαγές και τη διαφορετικότητα, ενώ η κοινωνία αντιθέτως τα εχθρεύεται. Ο κάθε ένας από εμάς διαθέτει το δικό του ξεχωριστό ερωτικό αποτύπωμα. Τι πάει να πει αυτό; Πάει να πει ότι έχουμε τις προτιμήσεις μας, αυτά που μας φτιάχνουν και αυτά που μας ξενερώνουν κτλ. Ωστόσο, ακόμα και το καταπληκτικό σεξ που μπορεί να απολαμβάνεις με τη σύντροφό σου, θα βυθιστεί με μαθηματική ακρίβεια στο καζάνι της ρουτίνας, αν γίνει προβλέψιμο.