fbpx

Αν δεν μπορείς να κάνεις έλξεις μάθε πως θα το καταφέρεις

Αν δεν μπορείς να κάνεις έλξεις μάθε πως θα το καταφέρεις

Οι έλξεις στο μονόζυγο είναι η απόλυτη άσκηση με το ίδιο το σωματικό σου βάρος.Πιο εκρηκτική από τα push-ups, πιο διασκεδαστική από τα ροκανίσματα και πιο απαιτητική από όλες τις άλλες καλλισθενικές ασκήσεις μαζί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί είναι καλό να σου μείνει η συνήθεια των outdoor προπονήσεων

 

Όμως τι γίνεται αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να συγχρονίσουν το σώμα τους και να κάνουν έλξεις;

Αν θέλεις επιδιώκεις να αποκτήσεις ένα εντυπωσιακό κορμί με έντονο σχήμα V, το μονόζυγο είναι αυτό που θα σου χαρίσει τα πολυπόθητα “φτερά” και καλό θα είναι να μάθεις να κάνεις έλξεις.

 

  1. Έτσι θα τραβήξεις το σώμα σου

Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζεις πώς θα τραβάς το σώμα σου. Συγκριτικά με τις γρήγορες και βεβιασμένες έλξεις, τα αργά και σταθερά pull ups, αν και είναι πιο επίπονα, παρέχουν περισσότερη ασφάλεια από τραυματισμούς.

 

  1. Για αρχή παλάμες προς τα μέσα

Με τις παλάμες προς τα μέσα, ουσιαστικά περιορίζεις την ένταση στους δικεφάλους αλλά έτσι οι έλξεις γίνονται πιο εύκολες. Ξεκίνα με το πρώτο στάδιο.

 

  1. Ίσα πλάτη, πόδια κλειδωμένα

Η πλάτη ίσια, τα πόδια λυγισμένα ελαφρώς και κλειδωμένα στις φτέρνες πίσω, τα χέρια ανοιχτά και έλξη με πίεση από τους ώμους μέχρι το πηγούνι να ξεπεράσει τη μπάρα. Οποιαδήποτε άλλη σπασμωδική κίνηση ποδιών ή χεριών θεωρείται κλέψιμο – και μπορεί να σε τραυματίσει

 

  1. Λίγες επαναλήψεις

Για αρχή, δύο σετ των 10 επαναλήψεων δύο φορές την εβδομάδα.  Όσο βλέπεις ότι αντέχεις περισσότερο, τόσο αυξάνεις επαναλήψεις, σετ ή μέρες εξάσκησης, ανάλογα με τη θέλησή σου.

  1. Παλάμες προς τα έξω

Αφού συνηθίσεις στις πρώτες δύο προπονήσεις τη θέση του σώματος τότε δοκίμασε να κάνεις έλξεις με τις παλάμες προς τα έξω! Είναι πιο δύσκολες αλλά μην απογοητευτείς. Βγάλε όσες επαναλήψεις μπορείς με στόχο τις 10 σε δύο σετ! Σιγά σιγά θα αρχίσεις να αυξάνεις τις έλξεις!