fbpx

Αν θέλεις να είσαι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, μάθε τα μυστικά!

Αν θέλεις να είσαι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, μάθε τα μυστικά!

Θέλεις να γίνεις ένας πετυχημένος επιχειρηματίας; Τότε πρέπει να κατανοήσεις ότι επιχειρηματίας ορίζεται οποιοσδήποτε άνθρωπος που προσπαθεί να βγάλει κέρδος πατώντας πάνω στην ιδέα του και παίρνοντας τα απαραίτητα ρίσκα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 10 πιο …τρελοί τρόποι για να βγάλεις λεφτά!

 

Όπως είναι λογικό, πρέπει να περάσεις από χίλια δύο εμπόδια για να φτάσεις στον τελικό στόχο σου και επειδή όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι οι περισσότεροι τα παρατούν στην πρώτη δυσκολία.

Για να μη τα παρατήσεις με το πρώτο και να αντέξεις να παλέψεις, δες ποια είναι τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων επιχειρηματιών και αν μπορείς ακολούθησε τα:

 

  1. Δε λυπούνται τον εαυτό τους

Οι συναισθηματικά δυνατοί άνθρωποι αρνούνται να δώσουν ελαφρυντικά στον εαυτό τους και να τα παρατήσουν. Δε θα τους ακούσεις ποτέ να λένε: «Μα γιατί σε μένα;». Θεωρούν πως κάθε τι είναι στο χέρι τους, δε νιώθουν ποτέ συμπόνια προς τον εαυτό τους και προσπαθούν πάντοτε να διορθώσουν τα λάθη που κάνουν. Ακόμα και τα πιο μικρά.

 

  1. Ότι δε θέλουν, απλά δεν το κάνουν

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πείθονται να ακολουθήσουν το ρεύμα. Να πάνε κόντρα στα θέλω τους και να κάνουν συνεχώς εκπτώσεις. Αυτοί δε θα γίνουν ποτέ πετυχημένοι στον κόσμο των επιχειρήσεων. Οι «δυνατοί» έχουν την ικανότητα να πουν ένα βροντερό όχι. Αν δε γουστάρουν δεν υπάρχει γυρισμός…

 

 

  1. Δε φοβούνται τις αλλαγές

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των αδύναμων συναισθηματικά ανθρώπων είναι πως φοβούνται τις αλλαγές στη ζωή τους. Ο πετυχημένος επιχειρηματίας δεν το κάνει ποτέ. Αντίθετα κυνηγά αυτές τις αλλαγές και τις υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο. Έχουν επίγνωση πως ο κόσμος στην εποχή μας δεν είναι σταθερός. Πώς θα μπορούσαν λοιπόν να είναι αυτοί;

 

  1. Δεν κρατούν κακίες

Σε αντίθεση με αυτό που ίσως πιστεύατε, οι πετυχημένοι επιχειρηματίες δεν κρατούν κακία σε ανθρώπους με τους οποίους δεν τα πήγαν και τόσο καλά στο παρελθόν. Δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση να μείνουν προσκολλημένοι σε ανόητες καταστάσεις. Αν κάποιος έκανε ένα λάθος τότε υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα συγχώρεσης. Αρκεί τα βήματα προς την επιδιόρθωση του λάθους αυτού να είναι εμφανή.

 

 

  1. Η ζωή δεν τους χρωστά τίποτα

Κι όμως, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν πως η ζωή τους χρωστάει και θα τους ανταποδώσει τα «καλά» του παρελθόντος. Ανοησίες! Πάντα πρέπει να κυνηγάς αυτό που αξίζεις μέχρι τέλους και να δεις πως θα το πετύχεις. Όπως είπαμε πιο πάνω, ο πετυχημένος επιχειρηματίας σκέφτεται πως όλα είναι στο χέρι του!

 

  1. Προσφέρουν στήριξη

Αυτό δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό του πετυχημένοι επιχειρηματία ή αν είναι ένας ευσεβής προσωπικός μου πόθος. Ένας πετυχημένος άνθρωπος όμως, που ξέρει που πατάει και που βρίσκεται, δε φοβάται ποτέ να προσφέρει την στήριξή του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

 

  1. Αποφασίζουν να είναι χαρούμενοι

Θα είμαι χαρούμενος. Αυτή την απόφαση παίρνει ένας δυνατός χαρακτήρας και την στηρίζει μέχρι τέλους. Έχει επίγνωση πως η ζωή δεν είναι άπειρη, πως κάποια στιγμή όλα θα τελειώσουν. Μέχρι τότε όμως, αξίζει να τη ζήσεις στο έπακρο, με ένα χαμόγελο στα χείλη. Τόσο στην ευκολίες και στα καλά όσο και στις δυσκολίες και τα άσχημα…

 

 

  1. Δεν μπορούν να δεχτούν όταν κάτι ξεφεύγει εκτός ελέγχου

Ότι και να πιστεύει ένας ισχυρός άνθρωπος, υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες είναι εκτός ελέγχου. Θέλετε παραδείγματα; Από το πιο ωραίο συναίσθημα που είναι ο έρωτας και η αγάπη μέχρι το πιο μακάβριο πράγμα που είναι ο θάνατος. Ε, όλα αυτά, τρομάζουν τους πετυχημένους επιχειρηματίες γιατί διαπιστώνουν πως ευτυχώς ή δυστυχώς μερικά πράγματα είναι πέρα από την σφαίρα επιρροής τους.

 

  1. Πιστεύουν συνεχώς στον εαυτό τους

Δεν υπάρχουν ανασφάλειες. Κι αν υπάρχουν είναι τόσο καλά «κρυμμένες» που δε φαίνονται σχεδόν ποτέ. Δεν αμφισβητούν ποτέ τις ικανότητές τους, δεν κοιτούν ποτέ πίσω, δε διστάζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα μπροστά. Θεωρούν πως με τις ικανότητές τους και με την μεθοδικότητα που τους διακρίνει θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία.

 

  1. Παίρνουν ρίσκο ρίσκο και …ξανά ρίσκο

Καλώς ή κακώς είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον επιχειρηματία γενικότερα. Από την πρώτη στιγμή αναγκάζεται να πάρει ρίσκο. Ποιο είναι αυτό; Να μη γίνει υπάλληλος. Και αν το θεωρείτε μικρό τότε ρωτήστε τους γονείς σας. Θα είχαν τα κότσια να παρατήσουν τα πάντα για να ξεκινήσουν κάτι νέο; Προφανώς και όχι! Θέλει guts που λένε και στο Αμέρικα! Αλλά αν σου κάτσει…