fbpx

Αν θες καλή κρέπα, αυτές είναι οι καλύτερες κρεπερί της Θεσσαλονίκης

Αν θες καλή κρέπα, αυτές είναι οι καλύτερες κρεπερί της Θεσσαλονίκης

Η κρέπα είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη συνήθως από χυλό σιτάλευρου. Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική crispa.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ; Αυτές είναι οι πιο νόστιμες μπουγάτσες της Θεσσαλονίκης

 

Η κατανάλωσή της είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα. Στη Βρεττάνη η κρέπα συνοδεύεται παραδοσιακά με μηλίτη. Οι κρέπες σερβίρονται με πολλών ειδών γέμιση, από την πιο απλή που είναι ζάχαρη μέχρι ποικίλους συνδυασμούς υλικών.

Στη Θεσσαλονίκη όμως η κρέπα τείνει να γίνει συνυφασμένη με τη πόλη –όπως η μπουγάτσα- αφού οι Θεσσαλονικείς την λατρεύουν και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα street food, τα οποία μπορείς να την φας τόσο σε αλμυρή όσο και σε γλυκιά έκδοση.

 

Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι αμέτρητοι και δεν είναι λίγες οι φορές που η επιλογή είναι δύσκολη.

Τo Activeman.gr έψαξε και βρήκε τις καλύτερες και πιο νόστιμες κρέπες στο κέντρο, ανατολικά και δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Στο κέντρο μια από τις πρώτες κρεπερί που άνοιξαν στη πόλη, ο Valentino στη Δημητρίου Γούναρη με γεύσεις μοναδικές αφού κατέχει την τέχνη εδώ και δεκαετίες και αυτό έχει γίνει γνωστό και εκτός Θεσσαλονίκης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Κύπρο.

Στα ανατολικά το Enjoy με δύο καταστήματα στη Τούμπα και στη Καλαμαριά και κρέπες που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό με ότι συνδυασμό θέλεις και στο τέλος θα καταλάβεις τι θα πει αληθινή κρέπα.

Στα δυτικά η Creperie εδώ και 22 χρόνια φτιάχνει κρέπες με μοναδικές γεύσεις και τα καλύτερα υλικά και γι αυτό την έχουν αγαπήσει σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη. Εκει φτιάχνουν και τη μοναδική κρέπα hot dog!

Δες αναλυτικά τις καλύτερες κρεπερί της Θεσσαλονίκης με αλφαβητική σειρά:

 

Creperie: 22 χρόνια ξεχωρίζει στη δυτική Θεσσαλονίκη

Η Creperie στους Αμπελόξηπους ξεχωρίζει εδώ και 22 χρόνια για τις μοναδικές γεύσεις και τα καλύτερα υλικά. Γι αυτό και την αγάπησαν στη δυτική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

 

 

 

 

Απίστευτες κρέπες στο Enjoy σε Τούμπα και Καλαμαριά

Στο Enjoy συνηθίζουν να λένε και δεν έχουν άδικο ότι η κρέπα μπορεί να αποτελεί Γαλλική σπεσιαλιτέ όμως στη Θεσσαλονίκη όμως την τιμούμε δεόντως. Kαι πράγματι, τόσο στη Τούμπα όσο και στην Καλαμαριά, δηλαδή σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη κρέπα σημαίνει Enjoy.

 

 

 

 

Στον Valentino οι κρέπες έχουν άπειρες επιλογές αλλά και φωτιά

Όταν στη Θεσσαλονίκη λέμε Valentino εννοούμε κρέπα, αφού είναι από τις πιο ιστορικές, μια από τις πρώτες που άνοιξαν στη πόλη και λειτουργεί εδώ και δεκαετίες σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη. Κρέπα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σημαίνει Valentino!