fbpx

Αν θες να αρχίσεις τις σκληρές προπονήσεις, μάθε πότε πρέπει να το κάνεις

Αν θες να αρχίσεις τις σκληρές προπονήσεις, μάθε πότε πρέπει να το κάνεις

Μπορεί να επέστρεψες ορεξάτος από τις διακοπές και να θέλεις να μπεις δυνατά στις προπονήσεις.

Κάπου είναι λογικό αφού σίγουρα είσαι προπονητικά …σκασμένος από τις διακοπές, όμως είναι καλύτερα να περιμένεις λίγο και γι αυτό υπάρχει λόγος!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν δεν σου αρέσει το τρέξιμο δεν πως μπορείς να κάψεις και με το περπάτημα

 

Αν έχεις λείψει από κανονικές προπονήσεις περισσότερο από μην  χρειάζεσαι γύρω στις 30 ημέρες για να επανέλθεις πλήρως και σιγά σιγά να αρχίσεις να «φορτώνεις» που λέμε και να φτάσεις στο σημείο να μπορείς να κάνεις σκληρές προπονήσεις που θα αποδίδουν και χωρίς να έχεις κάποιο πρόβλημα!

Πάντως μην απογοητεύεσαι εάν δεν μπορείς να σηκώσεις τα ίδια βάρη ή δεν μπορείς να τρέξεις στο διάδρομο τόσο χρόνο όσο πριν πας διακοπές. Δούλεψε αργά και συστηματικά για να ξαναβρείς την φόρμα σου.

Κάνε focus στον στόχο σου: Εάν παίρνεις στα σοβαρά τους στόχους σου, τότε αυτό που συνέβη στις διακοπές πρέπει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Εστίασε στους στόχους σου και προσπάθησε να τους πετύχεις.

Πρόσεχε τι τρως και μην καταναλώνεις καθόλου επεξεργασμένα τρόφιμα (σνακ, προμαγειρεμένα φαγητά, αλλαντικά, τυριά, γλυκά, αλκοόλ). Βάλε στην διατροφή σου φρούτα, λαχανικά και κρέατα με λίγα λιπαρά που θα σε βοηθήσουν να ξαναβρείς την ισορροπία σου.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι πολύ πιθανό ότι το σώμα σου αφυδατώθηκε. Ο μόνος τρόπος για να αποκαταστήσεις την ισορροπία του σώματός σου είναι να το ενυδατώσεις. Ξεκίνα το πρωινό σου με ένα μεγάλο ποτήρι νερό και κατά τη διάρκεια της ημέρας έχε δίπλα σου ένα μπουκάλι νερό για να πίνεις τακτικά.