fbpx

Αν θες να διατηρήσεις το σώμα σου δεν πρέπει να κολλήσεις Covid 19

Αν θες να διατηρήσεις το σώμα σου δεν πρέπει να κολλήσεις Covid 19

Γυμνάζεσαι χρόνια. Αγαπάς το σώμα σου και το προσέχεις. Αγαπάς την εμφάνιση σου και επίσης προσέχεις. Όμως για να διατηρήσεις το σώμα σου και ότι έχεις χτίσει δεν πρέπει να κολλήσεις κορωνοϊό. Δεν είναι κυρίως θέμα ζωής η θανάτου αλλά θέμα χρόνιων συμπτωμάτων!

Το θέμα αποκάλυψε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης όταν ρωτήθηκε για το πόσο κινδυνεύουν οι νέοι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θέλεις πραγματικά να γίνεις «εργοστάσιο μεταλλάξεων» του κορωνοϊου επειδή νομίζεις ότι ξέρεις;

 

Ο καθηγητής εξήγησε ότι η διαρκής κόπωση είναι ένα από τις επιπλοκές που θα αφήσει σε ένα νέο άτομο ο κορωνοϊός. Με απλά λόγια τόνισε ότι αν ένας νέος νοσήσει, μπορεί να μη νοσηλευτεί σε νοσοκομείο αλλά τα συμπτώματα θα τον ταλαιπωρούν για καιρό και ένα από αυτά είναι η κόπωση!

Κόπωση βέβαια σημαίνει αδυναμία προπόνησης.

Το θέμα της κόπωσης αναφέρεται ως από τα πιο κοινά αρχικά συμπτώματα της λοίμωξης με SARS-CoV-2 σε έρευνα του νοσοκομείου St James στο Δουβλίνο.

Με απλά λόγια, αν νοσήσεις από κορωνοϊό, είναι πιθανόν να τον περάσεις στο σπίτι και να μη χρειαστεί νοσηλεία. Όμως ένα από τα …κουσούρια που αφήνει ο ιός είναι η κόπωση κάτι που σημαίνει ότι θα αδυνατείς να βγάλεις μια προπόνηση ή δεν θα κάνεις προπόνηση για πολλούς μήνες κάτι που σίγουρα σχετίζεται με την διατήρηση και ανάπτυξη του σώματος σου.

Αν δεν μπορείς να προπονηθείς, τότε δεν μπορείς να διατηρήσεις το σώμα που έχεις φτιάξει με τόσο κόπο εδώ και χρόνια!