fbpx

Αν την έκανες τη βουτιά σου, πρόσεχε διπλά για την επόμενη φορά! Μάθε το γιατί!

Αν την έκανες τη βουτιά σου, πρόσεχε διπλά για την επόμενη φορά! Μάθε το γιατί!

Μια βουτιά μπορεί να γίνει για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και καλύτερος είναι επειδή σου αρέσει να βουτάς στο κενό και μετά να βρίσκεσαι μέσα στο νερό. Ο άλλος λόγος είναι απλά για να αποδείξεις στη γκόμενα ότι είσαι θαρραλέος και ξέρεις να βουτάς!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να πως οι εξορμήσεις στη φύση φροντίζουν τη ψυχική σου υγεία

Όπως και να έχει η βουτιά είναι ωραία, η αίσθηση του κενού και το παγωμένο νερό που βυθίζεσαι προκαλεί ένα απίστευτο συναίσθημα, αρκεί βεβαία να είναι μια ανώδυνη διαδικασία. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που άνθρωποι έμειναν ανάπηροι ή σκοτώθηκαν από βουτιές.

Η άτσαλη πτώση στο νερό μπορεί να μας τραυματίσει, ή να προκληθούν κακώσεις, ή να πάθουμε κάποια θλάση.

Δες τι πρέπει να κάνεις για να χαρείς μια ωραία βουτιά που θα σε τονώσει:

 

Όχι με την κοιλιά

Μη πέφτεις ποτέ με την κοιλιά. Πέσε κάθετα και αν δεν μπορείς να βουτήξεις με τα χέρια πέσε με τα πόδια προς το νερό.

 

Προσοχή στον αυχένα

Για να προστατεύσεις τον αυχένα σου δεν θα πρέπει να κάνεις ποτέ τούμπες. Η βουτιά από ύψος είναι σαν να πέφτεις όχι σε νερό αλλά σε στέρεη επιφάνεια.

 

Έλεγξε το βάθος

Πολλά ατυχήματα γίνονται λόγω βάθους, επειδή ο βυθός είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις. Έλεγξε το βάθος (και αν υπάρχουν βράχια της θάλασσας ή της πισίνας και μετά βούτα.

 

Προσοχή στα αυτιά

Όταν βουτήξεις το κορμί σου θα διαγράψει μια πορεία προς τον βυθό. Αν βουτήξεις από ψηλά, τόσο πιο βαθιά θα πας. Να είσαι προετοιμασμένος για την πίεση που θα ασκηθεί στα αυτιά σου.

 

Βούτα σε γνωστά νερά

Μην βουτάς σε άγνωστα νερά και κυρίως μην βουτάς το βράδυ, οπότε δεν μπορείς να δεις τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια.

 

Βούτα αν νιώθεις καλά

Αν τα αυτιά σου είναι βουλωμένα μη βουτάς. Αν δεν αισθάνεσαι καλά, επίσης δεν πρέπει να βουτήξεις. Σκέψου ότι η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας, δημιουργεί σοκ στον οργανισμό σου.

 

Όταν βουτάς από σκάφος

Οι βουτιές από σκάφος, είτε φουσκωτό, είτε μεγαλύτερο είναι πάντα οι πιο ασφαλείς, όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν βουτάς ποτέ από την πρύμνη, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι προπέλες. Για να βουτήξεις το σκάφος θα πρέπει να είναι σταματημένο!