fbpx

Απίστευτο αλλά αληθινό! H FIA ελέγχει τα εσώρουχα των πιλότων της F1

Απίστευτο αλλά αληθινό! H FIA ελέγχει τα εσώρουχα των πιλότων της F1

Στους αγώνες αυτοκινήτων και γενικά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, η ασφάλεια όσων συμμετέχουν είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Πόσο μάλλον στη Φόρμουλα 1, όπου οι ταχύτητες είναι πολύ μεγάλες και αντίστοιχα μεγάλοι και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μαγευτική Ferrari, εντυπωσιακός Leclerc – Καταποντισμός για Verstappen

 

Στα πλαίσια λοιπόν της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προστασίας οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 και πέρα από την πυρίμαχη φόρμα πρέπει να φορούν και ειδικά, ανθεκτικά στη φωτιά, γάντια, παπούτσια, κάλτσες και μακριά εσώρουχα.

Το ζήτημα εντοπίζεται στα τελευταία, καθώς οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, της FIA, έχουν διαπιστώσει πως αρκετοί από τους πιλότους δεν χρησιμοποιούν τα εσώρουχα που επιβάλλουν οι προδιαγραφές αλλά τα δικά τους. Έτσι λοιπόν η ομοσπονδία αποφάσισε να λάβει μέτρα και να αρχίσει τους επιλεκτικούς ελέγχους στα εσώρουχα των οδηγών πριν από κάθε Γκραν Πρι.

Φυσικά θα δοθεί μια περίοδο προσαρμογής, ενώ μετά από αυτήν θα υπάρχουν πρόστιμα. Που αναμένονται να είναι αρκετά τσουχτερά κρίνοντας από το ότι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ο Luca di Grassi, πιλότος της Formula E, είχε τιμωρηθεί με 10.000 ευρώ για τα μη συμβατά με τους κανονισμούς εσώρουχά του…