fbpx

Αυτά είναι τα δύο ποτά που δεν παχαίνουν όσο τα άλλα αλκοολούχα

Αυτά είναι τα δύο ποτά που δεν παχαίνουν όσο τα άλλα αλκοολούχα

Όλοι γνωρίζουν πως η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών φορτώνει με περιττές θερμίδες τον οργανισμό και ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που όλο και κάπου… θα ξεφύγεις σε κάποιο μπαράκι, beach bar ή κλαμπ στις διακοπές σου, καλό είναι να γνωρίζεις, πως αν δεν θέλεις να επιστρέψεις σπίτι σου και να δεις τη ζυγαριά να έχει πάρει την ανιούσα, θα πρέπει να είσαι εγκρατής στην κατανάλωση αλκοόλ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο αλκοόλ νομίζεις ότι σηκώνει η διατροφή σου; Μάθε για να μην πάθεις!

 

Ειδικά στους άντρες, το αλκοόλ, συνδέεται και με την εμφάνιση προβλημάτων ανδρικής γονιμότητας (έχει συνδεθεί με συρρίκνωση των όρχεων, μείωση της τεστοστερόνης και της “ποιότητας” των σπερματοζωαρίων, πρόωρη εκσπερμάτιση κ.ά.) και φυσικά το αλκοόλ θεωρείται υπεύθυνο και για την εμφάνιση μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών προβλημάτων και την αύξηση του σωματικού βάρους.

Είναι ωστόσο γεγονός πως οι άντρες καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ από τις γυναίκες και αυτό καταγράφεται σε όλες τις σχετικές έρευνες.

Αν και εσύ δεν μπορείς να αντισταθείς στο αλκοόλ και θέλεις να πιεις και ένα ποτηράκι παραπάνω (όχι όμως να το παρακάνεις) μια έρευνα έδειξε πως υπάρχουν δύο ποτά που μπορείς να επιλέξεις αν προσέχεις το βάρος σου, καθώς αυτά ενισχύουν τον μεταβολισμό.

Όπως διαβάζουμε στο in.gr σύμφωνα με την Αμερικανική Χημική Εταιρία, τα αλκοολούχα ποτά που δεν αυξάνουν το βάρος σου, είναι η τεκίλα και το τζιν. Η τεκίλα μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και παράλληλα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα ποτά. Μάλιστα, ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, διαπιστώθηκε πως η τεκίλα βοηθά και στην απώλεια βάρους.

Από την άλλη, το τζιν ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά το σώμα μας να κάψει περισσότερες θερμίδες. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Sigulda της Λετονίας, το τζιν μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κατά 17% έως και μια ώρα μετά την κατανάλωσή του.