fbpx

Αυτά είναι τα καλοκαιρινά επαγγέλματα που βγάζουν χρήμα!

Αυτά είναι τα καλοκαιρινά επαγγέλματα που βγάζουν χρήμα!

Το καλοκαίρι οι περισσότερες δουλειές είναι εποχικές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα σου αποδώσουν καλά χρήματα ικανά να σε συντηρήσουν και τον χειμώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί ο γυμνασμένος έχει καλύτερη καριέρα

 

Οι  πιο εύκολες περιπτώσεις βρίσκονται στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού και μετά ακολουθούν οι άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Δες τι γίνεται:

 

  1. Σερβιτόρος ή μπάρμαν

Είτε παίρνοντας παραγγελίες σε εστιατόριο και καφέ είτε γεμίζοντας μπύρες έρχεσαι σε επαφή με κόσμο. Και αυτό προϋποθέτει ευγενική παρουσία και γρήγορη εξυπηρέτηση. Μπορεί τα ωράρια να είναι εξουθενωτικά και πιθανώς να σας ζητηθεί προϋπηρεσία, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο δεν μπορείτε να καταφέρετε.

 

  1. Μάγειρας, βοηθός κουζίνας

Εάν είστε μαέστρος στο ψήσιμο ή μαγειρεύετε πολύ καλά θα μπορούσατε να εξασφαλίσετε μια θέση εργασίας ως ψήστης, μάγειρας ή βοηθός μάγειρα. Όσοι δεν έχουν τα προσόντα να μπουν στην κουζίνα μπορούν να στήνουν τα πιάτα, να κόβουν σαλάτες ή να βοηθούν στη «λάντζα». Όλοι οι καλοί -και εργατικοί- χωρούν. Επιπλέον η εργασία σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, εκτός από την αμοιβή, μπορεί να προσφέρει φαγητό ή διαμονή.

 

 

  1. Εργασία σε τουριστικά συγκροτήματα

Μπορεί να μην είσαι μπάρμαν, σερβιτόρος ή σεφ όμως υπάρχουν πολλές άλλες δουλειές σε ξενοδοχεία και γενικά τουριστικά καταλύματα. Δουλειές εποχικές που είναι πολύ σημαντικές για το κάθε ξενοδοχείο, όπως είναι η συντήρηση της πισίνας και άλλα.

 

  1. Συνοδός τουριστικών γκρούπ

Σαν συνοδός ενός γκρουπ είσαι υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του ταξιδιού και την ικανοποίηση της ομάδας. Οι περισσότεροι φορείς απαιτούν κατά κύριο λόγο τη γνώση μιας ξένης γλώσσας. Μπορεί να μην κερδίσετε πολλά λεφτά, αλλά πιθανώς να εξασφαλίσετε δωρεάν διαμονή, κόστος εισιτηρίων και δωρεάν γεύματα. Δεν είναι και λίγο!

 

  1. Εργασία σε σχολή με θαλάσσια σπορ

Αν κατέχετε το άθλημα, πιο συγκεκριμένα οποιοδήποτε άθλημα που να έχει σχέση με τη θάλασσα, ζείτε στην πλέον κατάλληλη χώρα όπου μπορείτε να εργαστείτε τα καλοκαίρια χωρίς καν να το καταλάβετε. Μπορείτε να εξασκήστε όλη την ημέρα και το βράδυ να είναι δικό σας. Πιθανώς να χρειάζεστε και δίπλωμα εκπαιδευτή γι’ αυτό σκεφτείτε εγκαίρως τί χρειάζεται για να πραγματοποιήσετε μια τέτοιου είδους απασχόληση. Υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσετε σχετικό ανταγωνισμό, ειδάλλως θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους και μεγάλη συντροφικότητα μεταξύ των εργαζομένων.

 

 

  1. Skiper σε ιστιοφόρο ή εργασία σε τουριστικό σκάφος

Η εργασία για τη διαμονή μπορεί να δώσει «αέρα στα πανιά» σας. Χρειάζεστε αναμφισβήτητα δίπλωμα skipper ή οδηγού σκάφους και εμπειρία. Αν όμως τα κατέχετε, αυτές είναι οι καλύτερες διακοπές όντας εργαζόμενοι και με καλή αμοιβή. Τα καθήκοντα ποικίλλουν αναλόγως τον ιδιοκτήτη του σκάφους ή του φορέα που οργανώνει τις εκδρομές σας. Αν δε, είναι καλός ο καιρός και βοηθητικό το πλήρωμα, όλα θα πάνε «πρίμα».

 

  1. Πωλητής σε κατάστημα

Ειδικά στις τουριστικές περιοχές υπάρχουν ανάγκες πρόσληψης πωλητών σε διάφορα καταστήματα.

 

  1. Ανειδίκευτοι εργάτες βιομηχανιών

Το καλοκαίρι με τις άδειες πολλές βιομηχανίες και βιοτεχνίες προσλαμβάνουν εποχικούς υπαλλήλους.