fbpx

Αυτά είναι τα καλύτερα ποτά της παραλίας στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο

Αυτά είναι τα καλύτερα ποτά της παραλίας στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο

Καλοκαίρι, ζέστη και σίγουρα χρειάζεσαι κάποιο ποτάκι να σε τονώσει και φυσικά να σε δροσίσει.

Μία καλή επιλογή είναι το παγωμένο τσάι, αν δεν θέλεις κάτι σε αλκοόλ. Μια απλή επιλογή με αλκοόλ είναι μια παγωμένη μπύρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα πιο δυνατά κοκτέιλ του καλοκαιριού – Μάθε πως θα τα κάνεις!!!

 

Τι γίνεται όμως αν θέλεις κάτι πιο ψαγμένο;

Δες ποια είναι τα καλύτερα ποτά της παραλίας στην Ελλάδα και στον κόσμο:

 

Mojito

Top στη λίστα με τα πιο δημοφιλή ποτά, το αγαπημένο όλων Koυβανέζικο mojito, θα κάνει τις καλοκαιρινές σας νύχτες πιο δροσιστικές. Πώς όμως θα το φτιάξετε;

Θα χρειαστείτε:

 

1/2 lime κομμένο στα 32 κουταλιές γλυκού ζάχαρη κρυσταλική

8 κορφές δυόσμου

50 ml ρούμι

λίγη σόδα

σιρόπι ζάχαρης, όσο σας αρέσει

Κοπανίστε το λάιμ, τη ζάχαρη και τον δυόσμο σε ένα ψηλό ποτήρι. Χρησιμοποιείστε το χοντρό ξύλο που ανοίγετε φύλλο, αν δεν έχετε το κατάλληλο γουδοχέρι. Γεμίστε με σπασμένο πάγο και προσθέστε το ρούμι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε λίγη σόδα. Προσθέστε σιρόπι ζάχαρης, αν το θέλετε πιο γλυκό. Γαρνίρετε με δυόσμο και σερβίρετε.

 

Caipirinha – Βραζιλία

Φτιαγμένη από ζάχαρη, lime και Cachaça, η caipirinha είναι πανταχού παρούσα στα παραθαλάσσια καφέ της Βραζιλίας. Ακόμα και πλανόδιους πωλητές στις παραλίες θα βρείτε να την πουλάνε. Οι παραλλαγές της είναι άφθονες και η πιο γνωστή είναι η caipifrutas, στην οποία προστίθενται ένα ή περισσότερα φρούτα από το ευρύ φάσμα που υπάρχει στην περιοχή, όπως caju, μάνγκο ή ακτινίδιο.

 

Daiquiri – Κούβα

Η ιδιαίτερη γεύση που του δίνει το lime, το ρούμι και η ζάχαρη, το έκανε να αποτελέσει τη βάση για πολλά από τα τοπικά cocktails. Το όνομά του το πήρε από μια παραλία κοντά στο Santiago στην Κούβα. Το πρώτο daiquiri δημιουργήθηκε από μια ομάδα αμερικανών μηχανικών που δούλευαν στην περιοχή και είχαν «ξεμείνει» από gin. Το ποτό σήμερα, είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους αμερικανούς για τη φρουτένια και παγωμένη γεύση του.

 

Mai-Tai – Πολυνησία

Αφού δοκιμάσετε αυτό το cocktail από ρούμι, πορτοκάλι curaçao, σιρόπι αμυγδάλου και lime, σίγουρα θα απολαύσετε ακόμα περισσότερο τον εξωτισμό της Πολυνησίας. Το ποτό αυτό απέκτησε μεγάλη φήμη ιδιαίτερα μετά την ταινία του Elvis Presley «Blue Hawaii» και από τότε έχει γίνει ένα από τα δδημοφιλέστερα cocktails σε όλο τον κόσμο.

 

Margarita – Μεξικό

Ήταν μια κυρία της υψηλής κοινωνίας από το Τέξας, που έψαχνε κάτι για να ζωντανέψει το πάρτι της στο Acapulco, ένα ζεστό απόγευμα ή ένας bartender που ήθελε να εντυπωσιάσει τη Rita Hayworth με ένα ποτό προς τιμήν της; Ανεξάρτητα από το ποιος «εφηύρε» τη margarita, το μίγμα της τεκίλας, του cointreau και του χυμού lime, έχει γίνει συνώνυμο με το Μεξικό και η margarita είναι σήμερα, το Νο 1 cocktail σε πωλήσεις σε όλο τον πλανήτη.

 

Limoncello – Νότια Ιταλία

Όταν η φύση έδωσε στους αγρότες της νότιας Ιταλίας πλεόνασμα σε λεμόνια, εκείνοι το εκμεταλλεύτηκαν αφήνοντας τις φλούδες των λεμονιών μέσα σε αλκοόλ μαζί με ζάχαρη, φτιάχνοντας έτσι το γνωστό μας limoncello. Το γλυκό αυτό και χωνευτικό ποτό, πίνεται παραδοσιακά μετά από το φαγητό, αλλά σίγουρα, κερδίζει έδαφος καθώς χρησιμοποιείται ως βάση σε άλλα απλά cocktails. Εξαιρετικό cocktail φτιάχνει μαζί με τριμμένο πάγο και σόδα ή τόνικ. Απολαύστε το κατά προτίμηση με θέα στην Ακτή Amalfi.

 

Cape Codder – Μασαχουσέτη

Η vodka με το cranberry, γνωστό ως Cape Codder, πήρε το όνομά της από την χερσόνησο της Μασαχουσέτης, όπου ευδοκιμούν τα cranberries. Από εκεί ξεκίνησε και «κέρδισε» όλο τον κόσμο στη συνέχεια.

 

Rosé – Γαλλία

To ροζέ κρασί τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και «ανεβαίνει» πολύ. Και η αλήθεια είναι ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο, ένα παγωμένο ροζέ ταιριάζει γάντι, στα παραθαλάσσια καφέ της Γαλλίας.

 

Gin and Tonic – Ινδία

Το gin αναμείχτηκε με το tonic για να σπάσει την πικρή του γεύση. Όταν οι Βρετανοί καταλάμβαναν την Ινδία, χρησιμοποιούσαν το ποτό αυτό για να τους προστατέψει από την ελονοσία, καταλήγοντας να προσθέτουν και λίγο lime . Έτσι πήρε τη σημερινή του μορφή και καταναλώνεται άψογα… on the beach.