fbpx

Αυτά είναι τα καφενεία της Θεσσαλονίκης με τους καλύτερους μεζέδες

Αυτά είναι τα καφενεία της Θεσσαλονίκης με τους καλύτερους μεζέδες

Αν ακούς τη λέξη καφενείο και το μυαλό σου πάει σε παππούδες που παίζουν πρέφα τότε σίγουρα έχεις μείνει πολύ πίσω.

Τα καφενεία, η πιο διαχρονική διασκέδαση κυρίως των αντρών, είναι εδώ και μάλιστα έχουν μετατραπεί και σε μεζεδοπωλεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι πιο νόστιμες μπουγάτσες της Θεσσαλονίκης

 

Φυσικά μπορείς να πιείς τον  καφέ σου. Μπορείς να παίξεις τάβλι. Μπορείς να δεις αγώνα. Όμως μπορείς και να φας ή απλώς να τσιμπήσεις διαλεχτά. Μπορείς ακόμα να πας και τη κοπέλα σου να της κάνεις το τραπέζι…

 

 

Επιλέξαμε πέντε καφενεία σε όλη τη Θεσσαλονίκη που έχουν όχι μόνο όμορφο περιβάλλον αλλά κάνουν και τους καλύτερους μεζέδες ever!

Στη Καλαμαριά το Καφενείο του Ζαφ κάνουν μεζέδες μπόλικους και γευστικότατους φυσικά συνοδεία των ανάλογων ποτών και σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον που σε γυρίζει στην εποχή του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Στη Τούμπα, στην Παπάφη στην ΥΦΑΝΕΤ βρίσκεται το καφενείο της Βίκυς που σε υποδέχεται πρόσχαρα σου φτιάχνει το κάφι αλλά και καταπληκτικούς μεζέδες!

Ο Πολίτικος Καφένες στη Ξηροκρήνη είναι ένα καφενείο με στιλ. Ένα καφενείο που μπορείς να πιείς ένα τσίπουρο ή μπύρα όταν βλέπεις αγώνα ή να δοκιμάσεις το πιάτο ημέρας. Ένα καφενείο που είναι στέκι ανθρώπων του αθλητισμού, της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των υπολοίπων!

Καφεδάκι, εφημερίδα ή κινητό… δεν έχει καμία σημασία, αγώνες ή χαλαρώση. Όπως και να έχει το μεσημέρι ανοίγει η όρεξη για ένα ουζάκι και στο Café Mondo του Εύοσμου φυσικά και έχουν μαζί με καταπληκτικούς μεζέδες.

Και ποιος φυσικά δεν γνωρίζει το Καφενείο Πύργος, εκεί απέναντι από τον Πύργο τον Λευκό, το σύμβολο της Θεσσαλονίκης. Σύμβολο όμως είναι και το Καφενείο Πύργοςε αφού βρίσκεται εκεί  και έχει …μεγαλώσεις γενιές από το 1975.

Δες τα καφενεία της Θεσσαλονίκης που κάνουν τους καλύτερους μεζέδες με αλφαβητική σειρά:

 

«Καφενείο Πύργος»: Από το 1975 το πιο ιστορικό της Θεσσαλονίκης 

 

 

Παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο  σήμα κατατεθέν της πόλης, με θέα το Λευκό Πύργο και τον Θερμαϊκό.

 

 

 

Café Mondo: Το στέκι του Εύοσμου με τέλειους μεζέδες

 

 

Καφεδάκι, εφημερίδα ή κινητό… δεν έχει καμία σημασία, αγώνες ή χαλαρώση. Όπως και να έχει το μεσημέρι ανοίγει η όρεξη για ένα ουζάκι και στο Café Mondo του Εύοσμου φυσικά και έχουν μαζί με καταπληκτικούς μεζέδες.

 

 

 

Στον Πολίτικο Καφένε με στιλ και αξεπέραστες γεύσεις

 

 

Ο Πολίτικος Καφένες στη Ξηροκρήνη είναι ένα καφενείο με στιλ. Ένα καφενείο που μπορείς να πιείς ένα τσίπουρο ή μπύρα όταν βλέπεις αγώνα ή να δοκιμάσεις το πιάτο ημέρας.

 

 

 

Στο καφενείο της Βίκυς και τρως και πίνεις και καλά περνάς

 

 

Το καφενείο της Βίκυς βρίσκεται στη Παπάφη και το δουλεύει η Βίκυ και οι κόρες της. Άνθρωποι πρόσχαροι που σου φτιάχνουν το κέφι, φτιάχνουν όμως και καταπληκτικούς μεζέδες!

 

 

 

Στο Καφενείο του Ζαφ στη Καλαμαριά θα περάσεις σίγουρα  καλά!

 

 

Τι κάνουν στου Ζαφ και περνάς καλά; Μεζέδες μπόλικους και γευστικότατους φυσικά συνοδεία των ανάλογων ποτών και σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον που σε γυρίζει στην εποχή του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.