fbpx

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις σε καλοκαιρινό ταξίδι και δεν καταλαβαίνεις ότι τα κάνεις!

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις σε καλοκαιρινό ταξίδι και δεν καταλαβαίνεις ότι τα κάνεις!

Έλεγξες τη μηχανή σου, φόρεσες το σακίδιο και το έδεσες καλά στο σώμα σου. Φόρεσες το κράνος σου και το έδεσες καλά και όσο πρέπει. Καβάλησες το αγαπημένο σου μοτόρι και έφυγες για ένα καλοκαιρινό ταξίδι μέσα στη κάψα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως η αφυδάτωση στο ταξίδι σε απειλεί με ατύχημα!

 

Είσαι σίγουρος και βέβαιος ότι έχεις καλύψει τα πάντα που αφορούν την ασφάλεια σου, αφού η μοτοσικλέτα σου είναι καλοσυντηρημένη και φοράς το κράνος σου, όμως δεν είναι έτσι. Κάτι λείπει από την πλήρη ασφάλεια που πρέπει να έχεις, τουλάχιστον σε διαδρομή ταξιδιού, όπου αναπτύσσεις μεγάλες ταχύτητες.

Δες λοιπόν ποια είναι τα λάθη που κάνεις και δεν ξέρεις ότι τα κάνεις:

 

  1. Δεν φοράς μοτοσικλετιστικό μπουφάν

Το κοντομάνικο μπλουζάκι είναι καλό και δροσερό. Άλλοι για να δροσίζονται ταξιδεύουν γυμνοί από τη μέση και πάνω με μόνη τους προστασία το …αντηλιακό! Αν και έχει προστατεύσει το κεφάλι σου με το κράνος, τα δυο σου χέρια αλλά και ο κορμός σου, είναι εκτεθειμένα σε περίπτωση ατυχήματος. Το μπουφάν, μπορεί να ζεσταίνει αλλά προστατεύει από σπασίματα, γδαρσίματα και ότι άλλο μπορεί να σε βρει σε ενδεχόμενη πτώση.

 

  1. Δεν φοράς παντελόνι – μοτο

Στις μεσογειακές χώρες λόγο καιρού είναι γενικά πολύ σπάνιο να φοράμε πλήρη εξάρτηση σε ταξίδι, δηλαδή μπουφάν και παντελόνι μότο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές. Ακόμα και αν φοράς μπουφάν – μοτο σε ενδεχόμενη πτώση τα πόδια σου είναι απροστάτευτα μόνο με το μακρύ παντελόνι που επέλεξες να φοράς. Ακόμα χειρότερο όταν οδηγάς με βερμούδα!

 

  1. Δεν φοράς υποδήματα – μότο

Τα σταράκια ή τα αθλητικά παπούτσια είναι ωραία για την βόλτα και για να οδηγάς αυτοκίνητο, όχι όμως μοτοσικλέτα. Οι περισσότεροι το κάνουμε αυτό το λάθος όμως δεν σημαίνει ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Για να είσαι ασφαλής θα πρέπει να φοράς ακόμα και το καλοκαίρι τα κατάλληλα μοτοσικλετιστικά υποδήματα.

  1. Δεν χρησιμοποιείς γάντια

Η χρήση των γαντιών είναι θέμα του κάθε ανθρώπου, πόσο δηλαδή ιδρώνουν οι παλάμες σου ώστε να προκαλέσουν πρόβλημα στην οδήγηση σου και φυσικά στην ασφάλεια σου. Είναι σημαντικό να γαντζώνουν οι παλάμες σου στο τιμόνι ειδικά όταν χρειαστείς να τις δώσεις σε κάποια προσπέραση και δεν μπορείς επειδή σου γλιστράει το γκάζι! Καλό είναι λοιπόν να φοράς γάντια!