fbpx

Αυτά είναι τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα για το 2018 κατά τον EuroNCAP (Video)

Αυτά είναι τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα για το 2018 κατά τον EuroNCAP (Video)

Ο EuroNCAP, ο οργανισμός που υποβάλλει όλα τα καινούργια μοντέλα σε μια σειρά δοκιμών πρόσκρουσης και άλλων δοκιμασιών προκειμένου να διαπιστώσει το επίπεδο ασφάλειας και προστασίας που παρέχουν στους επιβάτες τους, στο τέλος κάθε χρονιάς ανακοινώνει μια λίστα με τα καλύτερα. Αυτά δηλαδή που είναι τα πιο ασφαλή σε κάθε μια από τις συνολικά τέσσερις κατηγορίες στις οποίες κατατάσσει όλα τα αυτοκίνητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι μπορεί να γλιστράει πιο πολύ, το χιόνι ή τα φύλλα;

 

Για το 2018 λοιπόν και για τα μικρά οικογενειακά μοντέλα αυτό που ξεχώρισε είναι η Mercedes A-Class, ενώ στα πιο μεγάλα το Lexus ES. Το οποίο είναι ταυτόχρονα και το πιο ασφαλές στην κατηγορία των υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων.

Στα SUV πρώτευσε το Hyundai Nexo, ενώ μια γρήγορη εικόνα από τις δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκαν τα 3 πιο ασφαλή καινούργια μοντέλα για το 2018 μπορείτε να έχετε από το βίντεο που ακολουθεί.

Στη λίστα που υπάρχει στις φωτογραφίες μας μπορείτε να δείτε όλα τα αυτοκίνητα που δοκίμασε φέτος ο EuroNCAP και τις βαθμολογίες τους. Στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν μοντέλα των Mercedes, Lexus, Volvo, Peugeot και Audi.

 

ΠΗΓΗ: CNN