fbpx

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα extreme sports που καλύτερα θα είναι να αποφύγεις!

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα extreme sports που καλύτερα θα είναι να αποφύγεις!

Αδρεναλίνη στο κόκκινο, αυτή την αίσθηση υπόσχονται τα extreme sports και πολλοί είναι εκείνοι που τα προτιμούν. Όμως κάποια από αυτά είναι τόσο επικίνδυνα που αν τα κάνεις παίζεις κορώνα – γράμμα τη ζωή σου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν σου αρέσουν τα extreme sport έτσι βγάζεις τον …άλλο σου εαυτό

 

Ποια είναι όμως τα πιο επικίνδυνα extreme sports που καλό θα είναι να μην ασχοληθείς.

 

Wingsuit

Το wingsuit η αλλιώς άλμα με κοστούμι νυχτερίδας θεωρείται απο τα extreme sport με την μεγαλύτερη επικινδυνότητα, αφού δεν πρόκειται για κάποιο επίσημο άθλημα, ούτε υπάρχουν θεσμοθετημένοι κανόνες ασφαλείας. Ουσιαστικά πρόκειται για άλματα ελεύθερης πτώσης που εκτελούνται από κάποιο σταθερό σημείο που μπορεί να είναι ένα κτήριο ή η άκρη κάποιου γκρεμού ενώ μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίων πάνω από 380 άτομα.

 

BASE Jumping

Με τον όρο BASE Jumping αναφερόμαστε στην πτώση από ένα υψηλό κτήριο, μία έκταση γης και οτιδήποτε είναι ψηλά. Αφού πέσει κάποιος, λίγο πριν προσγειωθεί στο έδαφος ανοίγει το αλεξίπτωτο. Θεωρείται πιο επικίνδυνο από τον αλεξιπτωτισμό, καθώς έχει λιγότερο χρόνο για να ανοίξει το αλεξίπτωτο. Το πρόβλημα είναι όμως ότι συχνά αυτά δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να πεθαίνει κόσμος. Στατιστικά ένας στους 60 πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο.

 

Big Wave Surfing

Οι σέρφερς παραμελούν τον κίνδυνο και πηγαίνουν στις θάλασσες με τα μεγαλύτερα κύματα με σκοπό να τα κατακτήσουν. Υπάρχουν συγκεκριμένες παραλίες, όπως η Teahupoo -μεταφράζεται ως τόπος κρανίων- στην Ταϊτή, όπου καταφθάνουν φανατικοί του αθλήματος για να καβαλήσουν τα πιο μεγάλα κύματα στον κόσμο. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φαινόμενα και τα στοιχεία της φύσης. Έτσι, πολλοί στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την κορυφή, χάνουν την ζωή τους και τα πτώματα μερικών μπορεί να μην βρεθούν ποτέ στα βάθη της απέραντης θάλασσας.

 

Heliskiing

Αν είστε λάτρεις του σκι, σίγουρα γνωρίζετε και αυτό το σπορ. Για την ανάβαση στη βουνοπλαγιά οι φανατικοί του αθλήματος, αντί να ανέβουν με το τελεφερίκ, επιλέγουν ένα ελικόπτερο. Πολλοί άνθρωποι είναι τόσο φανατικοί με το άθλημα που κλείνουν το μεταφορικό τους μέσο ένα χρόνο πριν. Ο στόχος τους είναι βρεθούν σε απομονωμένα και πολύ ψηλά μέρη και στη συνέχεια να κατηφορίσουν με τα σκι τους προς τα κάτω αψηφώντας τους κινδύνους. Σε περίπτωση κατολίσθησης ή εγκλωβισμού, αν καταφέρουν να επιβιώσουν, οι διασώστες θα δυσκολευτούν να τους βρουν.

 

Free Climbing

Η αναρρίχηση σε βράχους αποτελεί ένα σπορ πολύ διάσημο για τους λάτρεις της φύσης. Τις περισσότερες φορές, γίνεται ακολουθώντας κάποια από τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας που προτείνονται, με την χρήση σκηνιού και εξοπλισμού. Παρολ’αυτά, υπάρχει και η ελεύθερη αναρρίχηση. Άνθρωποι επιλέγουν να σκαρφαλώσουν σε υψηλά μέρη χωρίς να χρησιμοποιούν κανένα εργαλείο αναρρίχησης. Αν πέσουν, ο θάνατος είναι σίγουρος.

 

Volcano Boarding

Ένα επικίνδυνο extreme sport στην καρδιά ενός ηφαιστείου. Συγκεκριμένα, στο Σέρο Νέγκρο της Νικαράγουα, το νεότερο ενεργό ηφαίστειο της Κεντρικής Αμερικής, θα βρείτε ανθρώπους να κατεβαίνουν με ταχύτητα που φθάνει τα 80 χλμ. την ώρα με κατεύθυνση το κέντρο του ηφαιστείου. Ο εξοπλισμός τους περιέχει σανίδες του σερφ, τάβλες ή ό,τι βρουν διαθέσιμο. Φοράνε τα ρούχα τους, μερικοί επιλέγουν ενδυμασία βουνού, ενώ άλλοι ένα απλό σορτς. Οι μεγαλύτεροι φόβος είναι οι τραυματισμοί από την πρόσκρουση, οι αναθυμιάσεις που συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και η έκρηξη που ενδέχεται να υπάρξει.