fbpx

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου

Οι φιλίες μπορούν να αρχίσουν με την πρώτη γνωριμία. Όμως, οι φιλίες που κρατούν για πάντα χρειάζονται πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα οργανώσεις ένα δυνατό σαββατοκύριακο με την παρέα

 

Παρακάτω είναι μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις όταν κάνεις φίλους (ή φίλες).

 

 Ένας καλός φίλος είναι τίμιος και ειλικρινής

Ένας καλός φίλος μπορεί να μην μοιράζεται μαζί σου και την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής του, αλλά προσπαθεί να είναι σαφής για τις προθέσεις του. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθεί να παρουσιάζει μια ακριβή εικόνα για το ποιος είναι και κάτω από διαφορετικές περιστάσεις. Όταν κάτι δεν του φαίνεται σωστό, πάντα το συζητά μαζί σου.

 

Ένας καλός φίλος είναι διασκεδαστικός και ενδιαφέρων

Αυτό είναι ίσως δεδομένο γιατί είναι ίσως ο λόγος που ξεκινήσατε τη φιλία σας. Όταν είσαι παρέα με τον φίλο (ή φίλη σου) περνάς καλά και μαθαίνεις καινούργια πράγματα.

 

Ένας καλός φίλος σε προσέχει και προσαρμόζεται εύκολα

Ένας καλός φίλος είναι τουλάχιστον αρκετά καλός ακροατής και προσέχει πώς μικρά, καθημερινά πράγματα σε επηρεάζουν. Δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου, αλλά πιθανότατα μπορεί συνήθως να κρίνει όταν χαίρεσαι, λυπάσαι, συγκινείσαι, σοκάρεσαι ή αναστατώνεσαι. Αν καταλάβει ότι κάνει κάτι που σε ενοχλεί, προσπαθεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του ή τουλάχιστον το συζητά μαζί σου.

 

Ένας καλός φίλος σε υποστηρίζει να πετύχεις τους στόχους σου

Ο φίλος σου ίσως να σε θαυμάζει. Σε καταλαβαίνει όμως; Γνωρίζει ο φίλος (ή ή φίλη σου) ποια πράγματα είναι σημαντικά για σένα στη ζωή; Ένας πραγματικά καλός φίλος γνωρίζει τι σε ενθουσιάζει και σε συμπαραστέκεται στο να πετύχεις τους στόχους σου. Ένας πραγματικά καλός φίλος δεν προσπαθεί να σε αλλάξει ή να σε παρασύρει σε καταστάσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα ή σε βάζουν σε κίνδυνο.

 

 Ένας καλός φίλος είναι ένας φίλος που μπορείς να εμπιστευτείς

Ένας αληθινός φίλος (ή φίλη) δεν θα προσπαθήσει να κλέψει την κοπέλα σου (ή τον άνδρα σου), τη δουλειά σου ή να αλλοιώσει την προσωπικότητά σου. Δεν θα σε κουτσομπολεύει, ούτε θα προσπαθήσει να βλάψει τη φήμη σου. Θα σε ενημερώνει εάν ανησυχεί για σένα και θα κάνει ό,τι μπορεί να σε βοηθήσει και να σε προστατέψει όταν έχεις προβλήματα.

 

 Ένας καλός φίλος εκδηλώνει ξεκάθαρα ότι νοιάζεται για σένα

Ο κάθε άνθρωπος εκδηλώνει με διαφορετικό τρόπο το πόσο νοιάζεται για κάποιον άλλο. Κάποιο άτομο μπορεί να σου δώσει μια μεγάλη αγκαλιά, ενώ κάποιο άλλο μπορεί απλά να καθίσει και να σε ακούσει. Ένας τρόπος να καταλάβεις ότι ο φίλος σου νοιάζεται για σένα είναι όταν μιλάτε πολύ τακτικά και, σε γενικές γραμμές, γνωρίζει τι συμβαίνει στη ζωή σου και δείχνει ενεργό ενδιαφέρον.

 

 Ένας καλός φίλος είναι μαζί σου στις καλές και στις κακές στιγμές

Η πίστη είναι μια αξία την οποία σχεδόν ο καθένας αναφέρει όταν ερωτάται για το τι ψάχνει σε ένα φίλο. Ένας πιστός φίλος θα είναι δίπλα σου όταν χάσεις τη δουλειά σου, όταν έχεις προβλήματα με το παιδί σου ή όταν έχεις ένα πρόβλημα υγείας. Εάν μετακομίσεις σε άλλη πόλη, θα κάνει ό,τι μπορεί να παραμείνει σε επαφή μαζί σου.

 

 Ένας καλός φίλος σε αποδέχεται όπως είσαι, ακόμα και αν είσαι ένα ανυπόφορο άτομο

Στη φιλία, το να αποδέχεσαι κάποιον πηγαίνει χέρι-χέρι με το να είσαι πιστός. Ένας αληθινός φίλος γνωρίζει πώς να χειρίζεται τις ιδιορρυθμίες και τα λάθη σου. Επίσης, δείχνει υπομονή με σένα όταν κάνεις λάθη – ακόμα και μεγάλα – και ξέρει να σε συγχωρεί όταν κάποιες φορές τον στενοχωρείς. Με άλλα λόγια, σε αντιμετωπίζει όπως θα ήθελες να σε αντιμετωπίζουν ακόμη και όταν δεν δείχνεις τον καλύτερό σου εαυτό.