fbpx

Αυτά είναι τα 15 σημάδια που δείχνουν ότι σου την πέφτει η προϊσταμένη σου

Αυτά είναι τα 15 σημάδια που δείχνουν ότι σου την πέφτει η προϊσταμένη σου

Είσαι νέος, ωραίος και το ξέρεις. Είσαι και καλός στη δουλειά σου και το ξέρεις και αυτό. Έχεις όμως την ατυχία ή την …τύχη να έχεις διευθύντρια και αυτό είναι κάτι που σε αγχώνει.

Κάποιες στιγμές αισθάνεσαι ότι σε γουστάρει, κάποιες άλλες ότι σε πιέζει τόσο πολύ που την βλέπεις σαν mistress που θέλει να σε μαστιγώνει. Ίσως να μην διαισθάνεσαι και τίποτα απ΄ όλα αυτά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η επαγγελματική επιτυχία είναι μια πορεία προσωπικών υπερβάσεων

 

Μάθε λοιπόν για να μην πέσεις από τα σύννεφα, τα 11 σημάδια που δείχνουν ότι η διευθύντρια σου σε γουστάρει:

 

  1. Δεν σου κάνει κοπλιμέντα

Όπως και οι γονείς, οι προϊστάμενοι δείχνουν περισσότερη προσοχή στους αποτυχημένους. Οπότε, ακόμη κι αν σταματήσει στο γραφείο σου μια μέρα για να πει «Έκανες καλή δουλειά εδώ», μπορεί να μην το σχολιάσει περαιτέρω. Κι αυτό γιατί η δουλειά σου είναι καλή. Πολύ καλή. Η σιωπή σημαίνει «Είναι μια εξαιρετική δουλειά».

 

  1. Αγχώνεται όταν θέλεις άδεια

Όταν η διευθύντρια σου σε συμπαθεί, σε θέλει εκεί, κοντά της, να δουλεύεις μέχρι τελικής πτώσεως. Εάν δεν φαίνεται και πολύ ενθουσιασμένη όταν ζητάς άδεια, αυτός είναι ο λόγος. Αντίθετα, αν δε φαίνεται να νοιάζεται και πολύ που ζητάς τρεις εβδομάδες άδεια, καλύτερα να αρχίσεις να σκέφτεσαι πώς θα την κάνεις να σε αναζητά.

 

 

  1. Άλλα στελέχη ξέρουν το όνομά σου

Εάν πας σε σύσκεψη στελεχών και ο εργοδότης σας λέει συνέχεια «Κώστα, έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια για σένα» σημαίνει ότι η διευθύντρια σου μιλά ευνοϊκά για σένα.

 

  1. Σε στέλνει σε εκδηλώσεις

Σε εμπιστεύεται να εκπροσωπήσεις την εταιρία κατά την απουσία της. Μόνο οι υπάλληλοι που απολαμβάνουν εκτίμηση στέλνονται σε τέτοιες εκδηλώσεις φορώντας το καρτελάκι με το όνομα της εταιρίας.

 

  1. Σε φορτώνει δουλειά

Όταν έρχεται και σου ζητά να κάνεις… κάτι… ακόμα, είναι ανθρώπινο να σκέφτεσαι: “Με φόρτωσε δουλειά, με μισεί”. Όμως οι περισσότεροι λένε ότι ο υπάλληλος που παίρνει την περισσότερη δουλειά είναι αυτός που τα καταφέρνει.

 

  1. Την έχεις δει εκνευρισμένη

Όχι μ’ εσένα φυσικά αλλά με άλλους. Δε μιλάμε για το μονίμως θυμωμένο αφεντικό, αλλά για το πιο συγκρατημένο. Εάν την έχεις δει να εκφράζει απογοήτευση ή οργή, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά άνετη, για να αφήσει κατά μέρος τις επιφυλάξεις της όταν είσαι κοντά.

 

 

  1. Έχει πει: «Θέλω τη βοήθεια σου»

Είναι δύσκολο για μια διευθύντρια να παραδεχτεί ότι δεν έχει τη λύση. Εάν σου ζητήσει βοήθεια, αυτό λέει πολλά για τις ικανότητες σου.

 

  1. Μετράει η άποψή σου στις προσλήψεις

Τίποτα δε διαμορφώνει μια ομάδα περισσότερο από την ίδια την ομάδα. Γι’ αυτό, αν σου ζητήσει την άποψή σου για νέους υπαλλήλους, θεώρησέ το μια σημαντική ένδειξη εμπιστοσύνης.

 

  1. Γνωρίζει λεπτομέρειες της ζωής σου

Εάν θυμάται λεπτομέρειες, πώς ήταν ο γάμος της αδερφής σου, για παράδειγμα, είναι επειδή νοιάζεται για σένα.

 

  1. Σου δίνει εξηγήσεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μια ιδέα μπορεί να μη λειτουργήσει λόγοι που μπορεί να μην είναι προφανείς. Μία διευθύντρια που πιστεύει σ’ εσένα θα εξηγήσει γιατί η ιδέα σου δε θα λειτουργήσει, γιατί είναι σίγουρη ότι μόλις μάθεις όλες τις λεπτομέρειες, θα μπορέσεις να βρεις μια αποτελεσματική ιδέα.

 

  1. Μιλάει για τα μεγάλα σχέδια

Όταν μοιράζεται μαζί σου τις στρατηγικές ιδέες της, σε βλέπει ως συνεργάτη, όχι ως μια ακόμη υπάλληλο. Εάν λοιπόν σκέφτεσαι να ζητήσεις προαγωγή, τώρα είναι η ώρα!

 

  1. Αν σε κοιτάει και …κάπως αλλιώς

Επειδή όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, ακόμα και το σεξ, παρατήρησε πως σε κοιτάει και πόσο κοντά σου θέλει να είναι. Επειδή σαν διευθύντρια δεν θέλει να δώσει δικαίωμα ότι …γλυκοκοιτάζει το στήθος ή τους γλουτούς σου (αγαπημένο σημείο που κοιτούν οι γυναίκες στον άντρα) το κοίταγμα θα είναι πολύ διακριτικό.

 

  1. Όταν σε ρωτάει πως προλαβαίνεις το γυμναστήριο

Επειδή γνωρίζει πολύ καλά τα ωράρια σου και τις δουλειές που σε φορτώνει, όταν φτάνει στο σημείο να σε ρωτήσει πως προλαβαίνεις να γυμνάζεσαι, δεν είναι από περιέργεια, αλλά ένας έμμεσος τρόπος να σου πει ότι έχει πολύ ωραίο σώμα.

 

  1. Όταν σχολιάζει το σώμα σου όταν είστε μόνοι

Αν την ακούσεις να σου λέει πόσο στιβαρά χέρια έχεις ή σχολιάζει όμορφα όταν σηκώνεις το κουτί με το χαρτί του φωτοτυπικού τότε …κάτι μπορεί να θέλει περισσότερο!

 

  1. Όταν σε ρωτάει έμμεσα για τις σχέσεις σου

Αν σε κρατήσει περισσότερο στη δουλειά και επισημάνει ότι «θα σε περιμένει η καλή σου» ή αν αρχίσει να σε ρωτάει για το αν έχεις σχέση, τότε πάει να πει ότι θέλει κάτι …περισσότερο!