fbpx

Αυτά είναι τα 4 καλά που σου κάνει η functional training (Video)

Αυτά είναι τα 4 καλά που σου κάνει η functional training (Video)

Έχεις ακούσει για την λειτουργική προπόνηση και ίσως αναρωτιέσαι τι διαφορετικό έχει από άλλα είδη προπονήσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Extra άσκηση για να πετύχεις το πιο δυνατό κάψιμο (Video)

 

Functional Training λοιπόν είναι η γυμναστική που προετοιμάζει το σώμα ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα στην καθημερινή δραστηριότητά μας χωρίς τραυματισμούς!

 

  1. Γυμνάζει τον πυρήνα του σώματος

Γυμνάζει όλο το σώμα μας αλλά κυρίως τον πυρήνα του σώματος (core) δηλαδή τους μύες της κοιλιάς και του κάτω μέρους της πλάτης την σταθερότητα του σώματος, καθώς αυξάνει τη δύναμή μας την αντοχή και την ευελιξία μας.

 

 

  1. Είναι ιδανική προπόνηση για αποκατάσταση τραυματισμών.

Γιατροί συνιστούν σε ασθενείς με τραυματισμούς ή κινητικά προβλήματα ή και μέχρι μετά από εγκεφαλικό την λειτουργική προπόνηση (γυμναστική-αποκατάσταση) που γίνεται από φυσικοθεραπευτές με το κατάλληλο ασκησιολόγιο για την γρήγορη αποκατάσταση και επανένταξη στην καθημερινότητά τους.

 

 

  1. Περιέχει ασκήσεις που μιμούνται τις φυσικές κινήσεις του σώματός μας

Μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών βελτιώνει καρδιακά τον ασκούμενο με ό τι οφέλη συνεπάγεται καθώς αυξάνει τις καύσεις του σώματός μας περισσότερο κατά 23-25% σε σχέση με άλλες προπονητικές μεθόδους εκγύμνασης σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει και έχουν συγκριθεί.

 

  1. Αναπτύσσει την ισορροπία σου

Βελτιώνει την ισορροπία μας την αντοχή, τη ταχύτητα, την αύξηση της δύναμής μας, καθώς επίσης και τους σταθεροποιητές μας. Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι στην άσκηση της λειτουργικής προπόνησης κάνουμε χρήση διαφόρων προπονητικών εξοπλισμών όπως ιμάντες σχοινιά, kettle bells, medicine balls κτλ. ώστε να μας βοηθήσουν στην σωστή επίτευξη της άσκησης.