fbpx

Αυτά τα λάθη κάνεις κάθε σαββατοκύριακο και δεν «γραμμώνεις»

Αυτά τα λάθη κάνεις κάθε σαββατοκύριακο και δεν «γραμμώνεις»

Για όσους προπονούνται υπάρχει πάντα μια μέρα χαλάρωσης από τη διατροφή και την προπόνηση. Όμως κάποιοι βασίζονται σε αυτόν τον κανόνα και ειδικά τα σαββατοκύριακα τον …επεκτείνουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 tips για να κάνεις τα πρώτα βήματα σου στη κουζίνα!

 

Έτσι λοιπόν αν έχουν γυμνασμένο σώμα δεν καταφέρνουν να το τελειοποιήσουν ή αν δεν είναι καθόλου γυμνασμένοι, απλά δεν χάνουν κιλά.

Δες λοιπόν τι συμβαίνει:

 

  1. Τρως σαν πολυβόλο

Δεν σε προλαβαίνουνε όταν τρως; Χρησιμοποιήστε την προσέγγιση της μη δίαιτας: μην αρνείσαι στον εαυτό σου το φαγητό, απλώς φάε πιο αργά, απόλαύσε το. Σε ένα πείραμα που τα αποτελέσματά του δημοσιεύτηκαν στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, δόθηκαν σε υγιείς άνδρες 1 1/4 φλυτζάνια παγωτού να το φάνε είτε σε 5 λεπτά είτε σε μισή ώρα. Τα επίπεδα πληρότητας που προκαλούν οι ορμόνες που δίνουν σήμα στον εγκέφαλο να σταματήσει να τρώει, ήταν υψηλότερα στους άντρες που έφαγαν το παγωτό σε 30 λεπτά.

 

 

  1. Υπερβάλεις στις κρεπάλες κάθε σαββατοκύριακο

Οι γιορτές, τα καλέσματα και τα σαββατοκύριακα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο βάρος σου. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Investigation, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αρουραίους για να εξεταστούν τα αποτελέσματα του παλμιτικού οξέος στην λεπτίνη, μια ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης. Το παλμιτικό οξύ βρίσκεται σε κορεσμένα λιπαρά, ένα συστατικό που συχνά εμφανίζεται σε φαγητά από έξω. Μέσα σε 3 ημέρες, τα κορεσμένα λιπαρά αμβλύνουν ή αναστέλλουν την ικανότητα της λεπτίνης να ρυθμίζουν την πρόσληψη τροφής και το σωματικό βάρος. Έτσι, εάν καταναλώσεις σουβλάκια, χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες και φτερούγες κοτόπουλου το σαββατοκύριακο το πρώτο πράγμα που θα σκέφτεσαι από Δευτέρα δεν θα είναι να αρχίσεις δίαιτα αλλά το τι θα παραγγείλεις.

 

 

  1. Ορμάς με βουλιμία στα αλμυρά σνακ

Το νάτριο είναι ύπουλο γιατί σε αναγκάζει να τρως ασυνείδητα. Σκέψου: ποπ κορν στο σινεμά, πατατάκια στην τηλεόραση, φιστίκια στο μπαρ. Πολλοί άνδρες βέβαια δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα αγαπημένα τους σνακ με καρότα ή σέλινο όπως κάνουν οι γυναίκες. Γι’ αυτό προσπάθησε να μειώσεις το αλάτι και τις αλατισμένες τροφές. Μείωσε σταδιακά τη συνήθεια να τρως αλατισμένα τα φαγητά σου και θα μειώσεις την επιθυμία σου και για αλμυρά σνακ.

 

 

  1. Πίνεις πάρα πολύ αλκοόλ

Γράψε πόση μπύρα, κρασί και άλλα ποτά καταναλώνεις σε μια εβδομάδα. Θα νιώσεις έκπληξη από την ποσότητα! Αν μάλιστα υπολογίσεις τις θερμίδες τότε θα πάθεις σοκ. Μπορεί να σου φαίνονται αθώα τα δύο ποτήρια μπύρας που πίνεις κάθε βράδυ αλλά αυτό σημαίνει περισσότερες από 2.000 θερμίδες την εβδομάδα, αλλά σίγουρα δεν μένεις στα δύο ποτηράκια μπύρας…  Εκτός βέβαια από τις κενές θερμίδες, το ποτό υπονομεύει τη δύναμη της θέλησης σου η οποία οδηγεί στις εγκεφαλικές εντολές τύπου «φάε αυτά τα πιτόγυρα τώρα!» Τι να πιεις όταν κάνεις δίαιτα; Έχεις πολλές επιλογές.