fbpx

Αυτά τα fitness tips θα σε βοηθήσουν να είσαι έτοιμος για το καλοκαίρι

Αυτά τα fitness tips θα σε βοηθήσουν να είσαι έτοιμος για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι όλοι θέλουμε να έχουμε ένα ωραίο σώμα όπως μας αρέσει και μας φτιάχνει τη διάθεση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να είσαι fit συνεχώς ασχέτως προπονήσεων

Η περίοδος του χειμώνα και της άνοιξης είναι οι ιδανικές για να καταφέρεις να έχεις το σώμα που θέλεις με στόχο πάντα να είσαι έτοιμος για την πρώτη βουτιά του χρόνου.

Δες λοιπόν ποια είναι τα fitness tips που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια σου:

 

Μίνι προπονήσεις

Οι μίνι προπονήσεις είναι για άτομα που δεν έχουν 45 λεπτά στη διάθεσή τους να αφιερώσουν σε μια προπόνηση. Είναι για τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια αποτελεσματική, αλλά γρήγορη προπόνηση. Ωφελούν τόσο τους πολυάσχολους όσο και εκείνους που απλά δεν έχουν το κίνητρο να δεσμευτούν σε μια προπόνηση διαρκείας. Είτε πρόκειται για προπόνηση δύναμης με ελεύθερα βάρη είτε για δεκάλεπτο πρόγραμμα προπόνησης με ασκήσεις με το βάρος του σώματός μας, μια μίνι προπόνηση είναι απλή και γρήγορη. Διαρκούν πέντε ή δέκα λεπτά και τις κάνεις σε μικροδιαστήματα μέσα στην ημέρα.

 

Προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους με personal trainer

Καθώς η τάση για άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και η εξατομικευμένη προπόνηση συνεχίζεται, η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους με personal trainer φαίνεται ότι θα είναι δημοφιλής φέτος. Οι personal trainers έχουν επίσης την ευκαιρία να γυμνάσουν μικρές ομάδες σε υπαίθριο περιβάλλον. Με την προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους μπορείς να τηρείς ευκολότερα τις αποστάσεις και να έχεις καθαρό αέρα. Επιπλέον είναι ιδανική για όσους διστάζουν να ασκηθούν σε εσωτερικούς χώρους ή εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι στον COVID-19 και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το γυμναστήριο.

 

Επιστροφή στη Φύση

Το 2022 σχεδόν όλοι μας θα γυμναζόμαστε έξω. Περισσότερες από 1.000 μελέτες συνδέουν τον χρόνο σε χώρους πρασίνου με οφέλη για την υγεία όπως μείωση της αρτηριακής πίεσης, πιο υγιές νευρικό σύστημα και βελτιωμένη διάθεση. Το να περνάς χρόνο στη Φύση είναι το τέλειο αντίδοτο, όπως μάθαμε κατά τη διάρκεια του lockdown, και η τάση θα συνεχίσει να αυξάνεται σε δημοτικότητα το 2022. Επιπλέον θα υπάρξει άνοδος μιας άλλης τάσης που βασίζεται στη φύση: πεζοπορία και ποδηλασία βουνού.

 

Mind-Body Fitness

Η εμπειρία προπόνησης νου-σώματος θα είναι μια σημαντική τάση τον επόμενο χρόνο. Μέσω αφιερωμένων podcast επώνυμων αθλητών ή προσκεκλημένων ειδικών, άρθρων κ.λπ., η επιτυχία από ένα πρόγραμμα γυμναστικής θα μετρηθεί από το πώς νιώθουν οι ασκούμενοι μέσα τους.

Περισσότερες μάρκες ψηφιακής προπόνησης έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν την ευεξία στο επιχειρηματικό τους μοντέλο. Το iFIT, που βασίζεται σε συνδρομή πίσω από τον εξοπλισμό NordicTrack, ProForm, Free Motion και Matrix, κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα κατηγορία προπόνησης, το iFIT Mind, που συνδυάζει τη φυσική κατάσταση και την ψυχική υγεία με τη μορφή ολιστικού προγράμματος και mindfulnes.

 

Φορητά Wellness-Tracking

Το 2022 αναμένεται ότι τα wearables θα συνεχίσουν να επεκτείνονται από τους ανιχνευτές δραστηριότητας στη μέτρηση διαφόρων δεικτών υγείας. Οποιαδήποτε τεχνολογία φορητών συσκευών κι αν έχεις πιθανότατα θα παρατηρήσεις ενημερωμένες εκδόσεις φέτος που θα περιλαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες για τον καρδιακό ρυθμό ηρεμίας, τη μεταβλητότητα του καρδιακού παλμού, τη θερμοκρασία του σώματος, ειδοποιήσεις σε τυχόν αρρυθμίες, ανίχνευση δραστηριότητας και αναπνευστικό ρυθμό. Για παράδειγμα, το Amazon Halo View που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα προσφέρει πρόσβαση σε δραστηριότητα, βαθμολογίες ύπνου, ασκήσεις mindfulness, συμβουλές διατροφής και πολλά άλλα. Αυτά όχι μόνο σε κρατάνε σε εγρήγορση με 9- και πλέον είδη προπόνησης, αλλά και σε βοηθούν να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση με συνεχή παρακολούθηση Sp02, του καρδιακού σου παλμού 24/7 και του ύπνου σου.

 

Γυμναστική – παιχνίδι

Η προσέγγιση των προπονήσεων ως παιχνίδι και όχι ως άσκηση θα είναι τάση για το 2022. Θα χρησιμοποιούνται αρχές gaming για να έχουμε το κίνητρο να ανταγωνιζόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους. Επιπλέον, με το Metaverse να είναι έτοιμο να επεκταθεί, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες εφαρμογές που θα υλοποιηθούν το 2022.

 

Προπονήσεις που προκαλούν χαρά

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναζητήσουν προπονήσεις που θα τις βρίσκουν διασκεδαστικές. Καθώς οι νεότερες γενιές αρχίζουν να ασχολούνται με το γυμναστήριο και να εξερευνούν τι σημαίνει ευεξία, θα υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή στην κίνηση και την προπόνηση. Θα υπάρξει λιγότερη πίεση για την αλλαγή του σώματος και τη φυσική κατάσταση ως τιμωρία και θα προτιμηθεί μια προπόνηση που θα προσφέρει χαρά, διασκέδαση και ψυχική ανάταση και σταθερότητα. «Διασκεδαστικές» προπονήσεις είναι άλματα σε τραμπολίνο, σχοινάκι, πατινάζ κ.ά.