fbpx

Αυτές είναι οι αιτίες που στερούν το σεξ από τους παντρεμένους!

Αυτές είναι οι αιτίες που στερούν το σεξ από τους παντρεμένους!

Συνθήκες έξω από την ίδια τη σχέση είναι που επηρεάζουν  τη σεξουαλική ζω ή των ζευγαριών και προκαλούν διάφορα προβλήματα. Οι εξωγενείς παράγοντες είναι πολλοί και αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας των ψυχολόγων στις ΗΠΑ.

Οι αιτίες είναι πολλές όπως εντοπίζει σε σχετικό άρθρο η ψυχοθεραπεύτρια Λόρι Γκότλιμπ μεταξύ αυτών είναι οι οικιακές δουλειές ο γάμος τα παιδιά οικονομική κρίση η έλλειψη ύπνου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό που κερδίζεις αν έχεις οικογένεια και παιδιά δεν το φαντάζεσαι

 

Στα οικιακά παίζει ρόλο και το θέμα της …ισότητας! Η μελέτη η οποία έδειξε ότι οι άνδρες που κάνουν «γυναικείες» δουλειές στο σπίτι κάνουν κατά μέσο όρο 20 φορές λιγότερο σεξ το χρόνο με τη σύζυγό του σε σύγκριση με όσους κάνουν πιο «αντρικές» δουλειές. Αντιθέτως τα ζευγάρια στα οποία ο άντρας έκανε αμιγώς «αντρικές» δουλειές υψηλότερη σεξουαλική συχνότητα σε σύγκριση με εκείνα στα οποία ο άντρας προτιμούσε να έχει το ρόλο του «αφέντη».

 

 

Η συντριπτική πλειονότητα των αντρών που δεν ήταν χαρούμενοι με τη συχνότητα των επαφών τους θα ήθελε να κάνει σεξ πιο συχνά. Από τις γυναίκες που δεν ήταν ικανοποιημένες τα δύο τρίτα  ήθελαν σεξ πιο συχνά και μόνο το ένα τρίτο ήθελε σεξ πιο αραιά.

Όταν πιάνει τη γυναίκα το άγχος της τεκνοποίησης τότε τα πράγματα είναι ζόρικα. Ο χρόνος μοιράζεται περισσότερο τα προβλήματα αυξάνουν και που …μυαλό για σεξ.

Έτσι οκτώ μήνες μετά τον ερχομό του παιδιού  το 50% των ζευγαριών ανέφερε πως η σεξουαλική του ζωή είναι «κακή» ή «όχι πολύ καλή» και το ένα στα πέντε ήθελε βοήθεια γι αυτό.

 

 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική η κούραση και η έλλειψη ύπνου είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που επικαλούνται τα ζευγάρια για να μην κάνουν σεξ και ακολουθούν λόγοι υγείας οικογενειακοί και επαγγελματικοί.

Όπως απέδειξε η έρευνα που διεξήχθη τηλεφωνικά από το αμερικανικό κέντρο έρευνας καταναλωτή σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας από 18 έως 75 ετών.

Η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και μάλιστα όταν μεταδίδει ποδόσφαιρο σκοτώνει το σεξ. Έρευνα που έγινε πρόσφατα σε 532 ζευγάρια από την Ιταλία έδειξε ότι όσα δεν  είχαν τηλεόραση  έκαναν σεξ κατά μέσο όρο δύο φορές την εβδομάδα. Τα ζευγάρια που είχαν τηλεόραση έκαναν σεξ το πολύ μία φορά την εβδομάδα και τις περισσότερες φορές με την τηλεόραση ανοιχτή. Την ίδια στιγμή μελέτη εταιρείας προφυλακτικών αποκάλυψε ότι περίπου οι μισοί άνδρες θα έλεγαν όχι στο σεξ για να δουν ποδόσφαιρο.