fbpx

Αυτές είναι οι δυνατότερες ασκήσεις για να χτίσεις τέλειους ώμους! (Video)

Αυτές είναι οι δυνατότερες ασκήσεις για να χτίσεις τέλειους ώμους! (Video)

Οι ώμοι είναι μια μυϊκή ομάδα που αν τη γυμνάσεις σωστά, μπορεί να σε ανεβάσει πολλά επίπεδα. Επιπλέον, οι δυνατοί ώμοι αναδεικνύουν ένα σώμα διότι κάνουν την μέση να φαίνεται πιο λεπτή, τα χέρια πιο μεγάλα και την πλάτη τριγωνική.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 προγράμματα για να αρπάξεις τους αλτήρες και θα χτίσεις κορμί (Video)

 

Οι ώμοι σου είναι από τα σημεία κλειδιά του σώματος σου, ειδικά όσον αφορά την εμφάνιση. Ποια γυναίκα δε θα θαύμαζε έναν άντρα με γεροδεμένες πλάτες; Καμιά. Το θέμα με τους ώμους είναι ότι από άποψη γυμναστικής είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Το θετικό είναι ότι υπάρχει ποικιλία ασκήσεων που μπορείς να κάνεις προκειμένου να έχεις τα «όπλα» που κάνουν τις γυναίκες να θέλουν να πέσουν στα στιβαρά σου χέρια.

 

 

Η ενδυνάμωση των ώμων μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών στον άνω κορμό. Δυνατοί ώμοι σημαίνει πιο εύκολη, εκρηκτική και δυνατή κίνηση των χεριών. Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι επιμένουν σε ασκήσεις όπως πιέσεις ώμων και δεν εντάσσουν στο πρόγραμμα ασκήσεις με περιστροφή. Έτσι, δημιουργούν μυϊκή ανισορροπία και κάποια στιγμή θα αρχίσουν οι πόνοι και οι ενοχλήσεις.

 

Διάβασε ορισμένα tips και απέφυγε τα λάθη ώστε να γυμνάσεις σωστά τους ώμους  σου!

 

  1. Δώσε προσοχή στη θέση των δαχτύλων

Κι όμως, ποιος θα το περίμενε ότι τα δάχτυλα των χεριών παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στην εκγύμναση των ώμων. Ο Devan Kline, σημειώνει πως όταν κάνεις την παραπάνω άσκηση, πρέπει το μικρό σου δάχτυλο (ωτίτης) να είναι στραμμένο προς τα πάνω όταν ανεβάζεις τον αλτήρα στο ύψος των ώμων. Αυτό γίνεται διότι με το μικρό σου δάχτυλο έχει άμεση σύνδεση η μυϊκή ίνα του κύριου ώμου. Επομένως, ο καρπός είναι στραμμένος ανάποδα όταν φτάσουν τα χέρια στο μέγιστο άνοιγμα.

 

  1. Το ύψος είναι σημαντικό

Ο Devan Kline πάντως δεν μας αφήνει ακόμα σε ησυχία. Κι αυτό διότι διαπιστώνει κι άλλο λάθος στη συγκεκριμένη άσκηση. Αυτό εντοπίζεται στο σημείο που ανεβάζουμε την μπάρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κατά την άρση πρέπει να υπολογίζεις να φέρεις τα χέρια σου περίπου έξι εκατοστά πάνω από το σημείο στο οποίο τα χέρια σου είναι παράλληλα με το δάπεδο. Έτσι δίνεις παραπάνω ώθηση και καταφέρνεις συστολή του δελτοειδούς σου.

 

 

  1. Μη λυγίζεις τα χέρια

Πολλοί πιστοί γυμναστές σου λένε κατά την ανύψωση να λυγίζεις τα χέρια σου. Αυτό είναι εντελώς λάθος, σύμφωνα με τον Josh Cox, καθώς θεωρεί πως με το να λυγίζεις τον αγκώνα σου, δεν αφήνεις όλη σου την ενέργεια να κάνει τη δουλειά. «Αν ένα σωλήνα τον διπλώσεις, τότε το νερό δεν ρέει κανονικά. Έτσι είναι και το χέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

  1. Πρόσεχε τη μέση σου

Στα πλαϊνά ροκανίσματα συνήθως δεν χρειάζεται να δώσουμε βάρος στη μέση μας. Τα μπροστινά, ωστόσο, είναι άλλη ιστορία. Επειδή πρέπει η μέση μας να είναι σταθερή και πολλές φορές ο Idalis Velazquez έχει πάρει πρέφα ότι σκύβουμε. Γι’ αυτό, λοιπόν, μέση σταθερή και 8-12 επαναλήψεις. Η μπροστινή ανύψωση αλτήρων στοχεύει σε σχετικά μικρούς μυς στον ώμο σου, άρα μπορείς να δώσεις το κάτι παραπάνω.

 

Και μια διαφορετική άσκηση που γυμνάζει και τα πόδια: