fbpx

Αυτές είναι οι εταιρίες που αντιστέκονται στη μόδα των SUV

Αυτές είναι οι εταιρίες που αντιστέκονται στη μόδα των SUV

Τα SUV έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή και η παρουσία τους -μάλιστα όσο πιο πολλά στη γκάμα τόσο το καλύτερο- είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις και να επιτευχθούν και κέρδη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοκίνητο ή μηχανή; 8 συγκρίσεις που δείχνουν τη πιο «παθιασμένη» σχέση του άντρα

 

Έτσι SUV πρόσθεσαν στη γκάμα τους τον τελευταίο καιρό κατασκευαστές που έχουν διαφορετικό χαρακτήρα και προσανατολισμό σε σχέση με το τι πρεσβεύει η συγκεκριμένη κατηγορία. Πρόκειται για εταιρείες του βεληνεκούς της Rolls Royce και της Lamborghini που παρουσίασαν τις Cullinan και Urus αντίστοιχα. Παράλληλα στη Ferrari η απόφαση είναι ειλημμένη και τα αμέσως επόμενα χρόνια θα κάνει την εμφάνισή του ένα τζιπ με το Cavallino Rampante στο καπό και την πίσω πόρτα του.

 

 

Παρόλα αυτά υπάρχουν κατασκευαστές που αντιστέκονται και δηλώνουν πως δεν πρόκειται ποτέ να παροισιάσουν ένα SUV. Την αρχή έκανε η McLaren η οποία βρίσκεται σε μια ανοδική τροχιά και σίγουρα ένα SUV θα ισχυροποιούσε τη θέση της, ενώ πλέον ακολούθησε και η Bugatti. Και αυτό παρόλο που είχαν κυκλοφορήσει, όπως βλέπετε και σκίτσα από ένα αντίστοιχο μοντέλο με τα σήματα της.

Μάλιστα αυτό το ανακοίνωσε ο Stephan Winkelmann, o πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας του ομίλου Volkswagen, ο οποίος είπε πως ένα SUV δεν ταιριάζει ούτε με τη φιλοσοφία της εταιρείας ούτε με την ιστορία της. Παράλληλα όμως ο επικεφαλής της Bugatti έκανε έμμεσες αναφορές σε ένα ακόμα μοντέλο που θα προστεθεί στη γκάμα δίπλα στη Chiron. Ίσως και μέσα στο 2019, μιας και φέτος η εταιρεία από την Αλσατία συμπληρώνει τα 110 χρόνια της.

Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μια λιμουζίνα, ίσως και με χαρακτηριστικό πεντάθυρο αμάξωμα όπως αυτό του πρωτότυπου 16C Calibier που είχε εμφανιστεί πριν από μια δεκαετία αλλά δεν προχώρησε στο επόμενο στάδιο, αυτό της κανονικής παραγωγής. Μια λιμουζίνα Bugatti πάντως έχει πολλές πιθανότητες να ονομάζεται Royale.