fbpx

Αυτές είναι οι 3 light τροφές – παγίδες για τη διατροφή σου

Αυτές είναι οι 3 light τροφές – παγίδες για τη διατροφή σου

Παρά το γεγονός ότι πολλά τρόφιμα και ποτά έχουν… ταμπέλα με “χαμηλά λιπαρά», ή «χωρίς λιπαρά», ή “χωρίς ζάχαρη”, ή “διαίτης”, η πραγματικότητα είναι πως πολλά από αυτά δεν βοηθούν να χάσεις τα περιττά κιλά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 απλές πρωινές συνήθειες που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

 

Η μεγάλη πλειοψηφία των λεγόμενων τροφών διαίτης είναι γεμάτα με νάτριο, τρανς λιπαρά, συνθετικά σάκχαρα και, επί της ουσίας, όχι μόνο δεν βοηθούν όσο νομίζεις να αδυνατίσεις , αλλά κάνουν και κακό στην υγεία σου.

 

  1. Αναψυκτικά διαίτης

Έρευνες έχουν δείξει ότι αλλάζουν τους υποδοχείς γλυκού στον εγκέφαλο και σε κάνουν να έχεις ακόμα μεγαλύτερη επιθυμία για ζάχαρη. Αντικατέστησε τα με νερό. Αν πίνεις μισό λίτρο νερό, 3 φορές την ημέρα, πριν από το κύριο γεύμα, θα χάσεις βάρος.

Επεξεργασμένες τροφές με χαμηλά λιπαρά: Όταν οι παρασκευάστριες εταιρείες αφαιρούν τεχνητά τα λιπαρά από τις τροφές, μοιραία αφαιρούν και αρκετή από την γεύση τους. Για να το αντισταθμίσουν αυτό, προσθέτουν ζάχαρη ή πολύ αλάτι.

 

  1. Μαργαρίνη (ως αντικατάστατο του βουτύρου)

Πολλές μαργαρίνες περιέχουν τρανς λιπαρά, τα οποία είναι πολύ επεξεργασμένη μορφή ακόρεστων λιπαρών, τα οποία με την σειρά τους έχουν συνδεθεί επιστημονικά με την καρδιακή νόσο, το Αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες.

 

  1. Μπάρες δημητριακών με χαμηλά λιπαρά

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά πολλές από αυτές περιέχουν ίδια περίπου ποσότητας ζάχαρης με μια μπάρα σοκολάτας. Επίσης περιέχουν πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να ελέγχεις προσεκτικά τις ετικέτες στην συσκευασία και να δείς πόση ζάχαρη περιέχει η κάθε μπάρα. Στην λίστα αυτή η ζάχαρη μπορεί να αναγράφεται ως “rice syrup”, “maltodextrin”, “glucose-fructose syrup”, “raw cane sugar”, “fructose”, “honey”, ή σε συνδυασμό των παραπάνω.