fbpx

Αυτές οι ασκήσεις γυμνάζουν στήθος και κοιλιακούς μαζί!

Αυτές οι ασκήσεις γυμνάζουν στήθος και κοιλιακούς μαζί!

Είναι προτιμότερο να γυμνάζεις κάθε μυϊκή ομάδα ξεχωριστά. Όμως κάποιες ασκήσεις γυμνάζουν δύο μυϊκές ομάδες μαζί και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ακόμα και για να συντομεύσεις το πρόγραμμα της προπόνησης αν δεν έχεις χρόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν θες κορμί προτίμησε αλτήρες για 4 σοβαρούς λόγους

 

Ένα δυνατό στήθος και γραμμωμένο όχι μόνο σου δίνει αυτοπεποίθηση αλλά σε δείχνει αλλιώς και στα μάτια των άλλων ανθρώπων. Όπως και οι άλλες μυϊκές ομάδες έτσι και οι θωρακικοί χρειάζονται σωστή προπόνηση χωρίς λάθη για να αναπτυχθούν σωστά.

 

 

Από την άλλη οι κοιλιακοί είναι σημαντικοί για σώμα οι περισσότεροι που γυμνάζονται θέλουν να έχουν τέλειους κοιλιακούς.

Εκτέλεσε αυτά τα δύο προγράμματα και συμπλήρωσε τα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης από το τμήμα φυσικής άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο έδειξε ότι όταν τρέχεις με σωστή στάση σώματος και διατηρείς το σύνολο του πυρήνα σου σφιχτό και σταθερό, οι κοιλιακοί υποχρεώνονται να εκτελέσουν δυο σημαντικά έργα: α) να κάψουν ακόμη περισσότερο λίπος και β) να διατηρήσουν μεγαλύτερη ευστάθεια σε κάθε διασκελισμό προστατεύοντας τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη από τραυματισμούς. Ωστόσο, το χαλαρό τζόγκινγκ δεν είναι η γρήγορη λύση για να δεις την κοιλιά σου να στρώνει.