fbpx

Αυτές οι τροφές στο πρωινό θα σε βοηθήσουν να «στρώσεις» σώμα

Αυτές οι τροφές στο πρωινό θα σε βοηθήσουν να «στρώσεις» σώμα

Το πρωινό είναι ένα από τα πιο κρίσιμα γεύματα της ημέρας σας. Ωστόσο, η ποιότητα του πρωινού σας είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ή να διαχειριστείτε μια πρόσφατη απώλεια βάρους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις τις πιο διατροφικές ομελέτες με πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας

 

Η λήψη αρκετής πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σημαντική για την υγιή απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2015, που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, η κατανάλωση 25 έως 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου, στον έλεγχο της όρεξης και στην απώλεια βάρους.

 

Γιαούρτι

Ένας απίστευτα βολικός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια ώθηση πρωτεΐνης είναι να μπολ γιαούρτι.

“Το απλό γιαούρτι περιέχει 14-18 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα και σας παρέχει επίσης ασβέστιο, φιλικά προς το έντερο προβιοτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέσο για την κατανάλωση άλλων τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα, ξηροί καρποί και βρώμη”, λέει η διατροφολόγος Amy Goodson, συγγραφέας του The Sports Nutrition Playbook και μέλος του ειδικού ιατρικού συμβουλίου του eatthis.com.

 

Αυγά

Τα αυγά είναι ένας καταπληκτικός τρόπος, για να ξεκινήσετε σωστά την ημέρα σας. Όχι μόνο είναι ευέλικτα στους τρόπους μαγειρέματος, αλλά είναι και γεμάτα οφέλη για την υγεία.

«Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν σίδηρο, βιταμίνη Β12 και χολίνη, κάτι που η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην υγεία του εγκεφάλου. Τα αυγά περιέχουν επίσης λίγο λίπος, επομένως ο συνδυασμός πρωτεΐνης και λίπους μπορεί να σας κρατήσει ικανοποιημένους για ώρες το πρωί, μειώνοντας τα ενδιάμεσα σνακ”, λέει η Goodson.

 

Σκόνη πρωτεΐνης

Η λήψη αρκετής πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια του πρωινού μπορεί ήδη να είναι μια μικρή πρόκληση, ειδικά αν είστε κάποιος που είναι πάντα εν κινήσει. Για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη τις πιο πολυάσχολες μέρες σας, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα σέικ πρωτεΐνης, ή να βάλετε μια κουταλιά σκόνης πρωτεΐνης στον καφέ, το γιαούρτι ή το πλιγούρι βρώμης σας.

Μια μελέτη του 2008, που δημοσιεύθηκε στο Nutrition & Metabolism, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός ροφήματος πρωτεΐνης πριν από το πρωινό και το δείπνο, ενώ παράλληλα μείωναν τις συνολικές θερμίδες της ημέρας, βοήθησε τους συμμετέχοντες να χάσουν περισσότερο βάρος από εκείνους που έκοψαν μόνο θερμίδες και δεν έπιναν τα σέικ πρωτεΐνης.

 

Καρύδια

Τα καρύδια μπορεί να μην είναι αρκετά από μόνα τους για ένα χορταστικό πρωινό, αλλά μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα μπολ με γιαούρτι, ή πλιγούρι βρώμης.

Τα καρύδια περιέχουν υγιή λίπη, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, μια σούπερ τριάδα θρεπτικών συστατικών για τη διαχείριση του βάρους. Μια διατροφή εμπλουτισμένη με καρύδια και μειωμένες θερμίδες μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους σε επίπεδα συγκρίσιμα με μια τυπική δίαιτα μειωμένων θερμιδών.

 

Λουκάνικο κοτόπουλου

Εάν θέλετε κάτι πιο λαχταριστό στο πρωινό σας, αλλά θέλετε να αποφύγετε το κόκκινο κρέας, ή τα υπερβολικά κορεσμένα λιπαρά, το λουκάνικο κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Κατά μέσο όρο περιέχει περίπου 11 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια λίπους (με 1,5 γραμμάριο από αυτά να είναι κορεσμένα λίπη).

Σε ένα κανονικό λουκάνικο χοιρινού κρέατος, μπορεί να λαμβάνετε 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά θα λαμβάνετε επίσης περίπου 22 γραμμάρια λίπους με σχεδόν 8 από αυτά τα γραμμάρια να είναι κορεσμένα. Για να διατηρήσετε την πρωτεΐνη σας υψηλή, αλλά τα κορεσμένα λιπαρά σας χαμηλά, επιλέξτε λουκάνικο κοτόπουλου με το επόμενο πρωινό σας.

 

ΠΗΓΗ: eatthis.com