fbpx

Αυτή είναι η απάντηση αν χάθηκε η όχι η μοτοσικλετιστική αβρότητα!

Αυτή είναι η απάντηση αν χάθηκε η όχι η μοτοσικλετιστική αβρότητα!

Του Κώστα Μπούρη

 

Όταν έγραφα το άρθρο με το ερώτημα αν « Υπάρχει ακόμα ή χάθηκε η μοτοσικλετιστική αβρότητα;» δεν περίμενα τόσο μεγάλη ανταπόκριση, αλλά ούτε να γίνει ένα άτυπο γκάλοπ που τελικά δίνει απάντηση στο ερώτημα!

Συνολικά το Activeman.gr έλαβε περίπου 1000 απαντήσεις και σχόλια στα διάφορα social media που κοινοποιήθηκε το θέμα. Έτσι λοιπόν σχηματίστηκε ένα άτυπο γκάλοπ που ουσιαστικά δίνει την απάντηση στο ερώτημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Υπάρχει ακόμα ή χάθηκε η μοτοσικλετιστική αβρότητα;

 

Από τις σημαντικές διαπιστώσεις είναι οι εμπειρίες που ανάφεραν ορισμένοι αναγνώστες από ταξίδια σε χώρες της Ευρώπης. Ανάφεραν ότι εκεί η μοτοσικλετιστική αβρότητα υπάρχει και εκφράζεται κυρίως με  κούνημα του κεφαλιού ή του ποδιού και όχι με τα φώτα όπως συμβαίνει στη χώρα μας.

Κάποιοι άλλοι επεσήμαναν ότι στη χώρα μας, χαιρετάνε μόνο οι ξένοι.

Μάλιστα κάποιος αναφέρθηκε σε ένα όμορφο περιστατικό, όπου μια ξένη σταμάτησε για συνδρομή, επειδή είχε μείνει από βενζίνη. Τον βοήθησε και τελικά έγινα φίλοι.

Με την πρώτη ματιά των απαντήσεων δημιουργείται η εντύπωση ότι η μοτοσικλετιστική αβρότητα χάθηκε, όμως με μια πιο λεπτομερή εξέταση διαπιστώσαμε ότι η μοτοσικλετιστική αβρότητα στη χώρα μας δεν χάθηκε, αλλά μειώθηκε.

Διαπιστώσαμε ακόμα ότι η μείωση αυτή οφείλετε κυρίως σους νέους μοτοσικλετιστές που ταξιδεύουν με το «κεφάλι κάτω και στο δρόμο» λες και αγωνίζονται σε πίστα!

Μία ευχή που εκφράστηκε από πολλούς ήταν να γίνει προσπάθεια να μην σταματήσει η μοτοσικλετιστική αβρότητα και όσοι χαιρετάνε να συνεχίσουν να το κάνουν προτρέποντας με αυτό τον τρόπο και άλλους μοτοσικλετιστές να κάνουν το ίδιο.

Η άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί η μοτοσικλετιστική αβρότητα και δεν θα χαθεί, αρκεί να είμαστε συνειδητοποιήμενοι μοτοσικλετιστές ή μηχανόβιοι αν θέλετε, και να περάσουμε αυτή την άτυπη ομαδικότητα και στους νεώτερους!