Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή της καλιφορνέζικης σαλάτας που είναι ότι πρέπει για τη διατροφή σου
0 comments
Δημιουργήθηκε πριν έναν αιώνα από έναν Ιταλό μετανάστη εργάτη στην Τιχουάνα του Μεξικό για να αγαπηθεί σε όλη τη νότια Καλιφόρνια.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 5 πιο αντρικοί χυμοί και αν μπορείς πιες τους …θα σου κάνουν καλό!
Πλέον βρίσκεται στα μενού σε όλον τον πλανήτη, αλλά συνήθως με φέτες ψητού κοτόπουλου αντί τις αντσούγιες που θέλει η αυθεντική συνταγή.
Για 4 άτομα:
1 μεγάλο μαρούλι κομμένο χοντρές λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
3-4 φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα από το λάδι της συσκευασίας τους
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κρόκος αυγού
6 κ.σ. ελαιόλαδοκαθαρισμένη
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
30 γρ. κρουτόν
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
γούόστερ σος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Κόψτε μαζί τις αντσούγιες με το σκόρδο και λιώστε τις με το πλάι του μαχαιριού μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέστε στο μείγμα τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον κρόκο. Ενώ ανακατεύετε, προσθέστε το ελαιόλαδο, μία μία κουταλιά. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και γουόστερ σος.
- Βάλτε στο ίδιο μπολ το μαρούλι και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τα κρουτόν και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.
- Φτιάξτε τα δικά σας κρουτόν κόβοντας με τα χέρια κομμάτια ψωμί, αλοίφοντα τα με ελαιόλαδο και ψήνοντας τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
4 tips για να μάθεις να μην φοβάσαι τις άρσεις θανάτου
Yamaha MT-07 2021: Η ...σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας έφτασε στην Ελλάδα
Τα δύο πράματα που πρέπει να κάνεις για καλό σεξ είναι πολύ εύκολα!
Μάθε τους 5 σοβαρούς λόγους να μην «φοβάσαι» τα παγωτά!
Αθλητικό ποτό ή νερό; Μάθε τη διαφορά και κάνε τις πιο δυνατές προπονήσεις
Δες το τρέιλερ του «Locked Down» της πρώτης ταινίας για τον κορωνοϊό