fbpx

Αυτοί είναι οι 4 κίνδυνοι όταν οδηγάς γυμνός ένα γκάμπριο

Αυτοί είναι οι 4 κίνδυνοι όταν οδηγάς γυμνός ένα γκάμπριο

Ζέστη, ήλιος, που να κλείνεσαι μέσα στην …κονσέρβα του αυτοκινήτου! Αν έχεις κάμπριο μπαίνεις στον πειρασμό για καθαρό αέρα και ήλιο… όμως ο κίνδυνος παραμονεύει και έρχεται τόσο γλυκά που το καταλαβαίνεις την επόμενη μέρα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Για να μη μείνεις κατακαλόκαιρο στο δρόμο για τη θάλασσα!

 

Οδηγώντας γυμνός το κάμπριο αυτοκίνητο σου κινδυνεύεις να πάθεις εγκαύματα από τον ήλιο. Τα κάμπριο αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν κυρίως για τις βόρειες χώρες, εκεί που η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη και λανθασμένα πολλοί πιστεύουν ότι σχεδιάστηκαν για τις χώρες, όπως η δική μας, που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια. Και έτσι την πατάνε…

 

Ο ήλιος τους θερινούς μήνες καίει όπως και να έχει. Απλά στο ανοιχτό κάμπριο αυτοκίνητο, ο αέρας που νιώθεις όταν κινείται σε δροσίζει και σε παραπλανά. Έτσι δεν παραπλανάτε ο συναγερμός της αυτοσυντήρησης τους οργανισμού και δεν καταλαβαίνεις ότι καίγεσαι, με αποτέλεσμα μια οδυνηρή νύχτα!

 

Δες τι μπορεί να πάθεις αν οδηγείς για πολύ ώρα, γυμνός το κάμπριο αυτοκίνητο σου:

  1. Αν οδηγήσεις για λίγη ώρα τότε μπορεί να τη γλιτώσεις με ελαφρύ κοκκίνισμα του δέρματος.
  2. Αν οδηγήσεις περισσότερο από δύο και μέχρι έξι ώρες τότε όχι μόνο θα κοκκινίσει το δέρμα αλλά θα νιώσεις και πόνο.
  3. Περισσότερη οδήγηση, δηλαδή περισσότερη έκθεση στον ήλιο θα σου προκαλέσει σοβαρά δερματικά προβλήματα όπως κάψιμο και φουσκάλες, αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές και ενδεχομένως λοίμωξη.
  4. Η χειρότερη περίπτωση εκδηλώνεται όταν μένεις για ακόμα περισσότερη ώρα στον ήλιο και τότε ένα άτομο μπορεί να πάθει σοκ, δηλαδή κακή κυκλοφορία του αίματος σε ζωτικά όργανα, μια κατάσταση που μπορεί να φτάσει ακόμα και θάνατο.

 

Για να γλιτώσεις από όλα αυτά είναι προτιμότερο να οδηγάς με την κουκούλα κατεβασμένη και το αικοντισιον σε λειτουργία.

Αν πάλι θες να χαρείς το ανοικτό σου αυτοκίνητο βάλε αντηλιακό που θα βοηθήσει να αποφύγεις τα εγκαύματα, αλλά να ξέρεις ότι η δράση τους έχει όριο και καλό θα είναι να διαβάσεις τις οδηγίες χρήσεις στο μπουκάλι.