fbpx

Αυτοί είναι οι 6+1 τρόποι για μία οικονομική βουτιά!

Αυτοί είναι οι 6+1 τρόποι για μία οικονομική βουτιά!

Κάθεσαι σπίτι, ψήνεσαι στη ζέστη της πόλης, μετράς τα λεφτά σου …τα ξαναμετράς αλλά δεν βγαίνουν για μια βουτιά σε κάποια παραλία. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις τον προγραμματισμό της βουτιάς… για μια βουτιά σε κάποια παραλία. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις τον προγραμματισμό της βουτιάς του σαββατοκύριακου και να τον προσαρμόσεις, αντί να «βράζεις» στα τσιμέντα της πόλης;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Μάθε τι …βλέπουν τα …βλέμματα στο σώμα σου, στη παραλία;

 

Η χώρα μας έχει το προνόμιο να έχει συνταγματικά κατοχυρωμένες τις παραλίες ελεύθερες για το κοινό ακόμα και αν κάποιος δήμος έχει παραχωρήσει σε ιδιώτη αιγιαλό για να τοποθετήσει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Έτσι λοιπόν όλες οι παραλίες μα όλες είναι ελεύθερες να πάρεις την πετσετούλα σου και να την πέσεις στον κενό χώρο που είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν οι καταστηματάρχες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 supertipsγια να φοράς «μοδάτα» την παλιά σου βερμούδα!

 

Αν λοιπόν προϋπολογίσεις τα έξοδα της βουτιάς και να αναθεωρήσεις ακόμα και τον αγαπημένο σου προορισμό τότε θα μπορέσεις να βουτήξεις χωρίς πολλά έξοδα! Διάβασε πως γίνεται κατά τη γνώμη και την έρευνα του Activeman:

  1. Αναθεώρησε τον προορισμό σου…

Αν η αγαπημένη σου παραλία με το καλό μπιτς μπαρ σου κοστίζει περισσότερο από 20 ευρώ βενζίνη τότε αναθεώρησε. Αν για παράδειγμα πηγαίνεις αυθημερόν στο Ποσείδι της Χαλκιδικής  άλλαξε ρότα! Επέλεξε τις παραλίες της Πιερίας ή της Ασπροβάλτας που φτάνεις χωρίς μποτιλιάρισμα και τα πάντα είναι πιο φθηνά από την Χαλκιδική. Με λιγότερο από 20 ευρώ βενζίνη πας και έρχεσαι και δεν σκας στο μποτιλιάρισμα.

  1. Άλλαξε συμπεριφορά στην άμμο…

Σίγουρα δεν θέλεις να καθίσεις σε μια ξαπλώστρα και να παραγγείλεις έναν φραπέ που θα κρατήσεις «ζωντανό» μέχρι το απόγευμα! Ούτε βέβαια θέλεις να κουβαλάς μαζί σου ποτά που θα τα πίνεις κρυφά από τον σερβιτόρο! Επομένως αναθεώρησε ξέφυγε από τα μπιτς μπαρ και ψάξε ελεύθερες παραλίες.

  1. Αν πάλι θέλεις απεγνωσμένα μπιτς μπαρ…

Τότε η λύση είναι πετσέτα και ομπρέλα που τη στήνεις δίπλα στο μπιτς μπαρ ή μπροστά από τις ξαπλώστρες. Κανένας από το προσωπικό του μπιτς μπαρ δεν μπορεί αν σε διώξει  αφού η άδεια λειτουργίας προβλέπει μόνο την τοποθέτηση ξαπλώστρας και ομπρελάς και όχι την ενοικίαση του εδάφους. Παρόμοια νομοθεσία όπως με τα τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο.

  1. Φορητό ψυγείο ομπρέλα και σε …άλλη παραλία!

Η καλύτερη λύση θα ήταν μια από τις εντελώς ελεύθερες χωρίς μπιτς μπαρ παραλίες. Αφού έχεις φορτώσει το …ορητό ψυγείο σου με όλα τα καλά που επιθυμείς στήνεις την ομπρέλα σου και απολαμβάνεις τις βουτιές και τις στιγμές.

  1. Φίλοι και συγγενείς…

Μία άλλη λύση ακόμα πιο οικονομική είναι να προγραμματίσεις επισκέψεις σε όλους του φίλους που έχουν παραθαλάσσια εξοχικά. Πρόσεχε όμως μην γίνεις βάρος!

  1. Οργάνωσε παρέες….

Αντί να πας για μπάνιο εσύ και η συντροφιά σου δηλαδή δύο άτομα οργανώστε παρέα. Σίγουρα θα μοιραστείτε τις βενζίνες και όλα τα έξοδα!

  1. Παραλίες δίπλα στη Θεσσαλονίκη

Μια τελευταία και η πιο οικονομική λύση είναι οι παραλίες μέσα ή δίπλα από το πολεοδομικό συγκρότημα που κατοικείς. Αν μένεις στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα  βουτάς στο Αγγελοχώρι, στους Νέους Επιβάτες, στην Αγία Τριάδα!