fbpx

Αυτοί που «έπεσαν από τα σύννεφα» και κρίνουν, αγνοούν τι συμβαίνει στον πραγματικό αθλητισμό!

Αυτοί που «έπεσαν από τα σύννεφα» και κρίνουν, αγνοούν τι συμβαίνει στον πραγματικό αθλητισμό!

Στη χώρα του …ποδοσφαίρου ανακαλύψαμε ξαφνικά ότι υπάρχουν και άλλα αθλήματα.  Δυστυχώς το ανακαλύψαμε με τον χειρότερο τρόπο από τη Μπεκατώρου, την Κυριακίδου και άλλες αθλήτριες που έπεσαν θύματα σεξουαλικών και άλλων παρενοχλήσεων ή απειλών!

Και όπως πάντα συμβαίνει στη χώρα μας «πέσαμε από τα σύννεφα» και γίναμε κριτές των πάντων αγνοώντας βέβαια την ουσία. Κάποιοι μάλιστα φτάσανε στο σημείο να κατακρίνουν χωρίς τσίπα την Μπεκατώρου γιατί άργησε να αποκαλύψει τον βιασμό υπονοώντας ότι τα …ήθελε κιόλας. Άλλοι κατακρίνουν το ΝΟΘ γιατί δεν προστάτευσε τις αθλήτριες του, λες και μπορεί ο κάθε όμιλος ή η κάθε ομάδα να έχει έναν σωματοφύλακα σε κάθε αθλήτρια ή αθλητή!  Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν αν η ιστιοπλοΐα γίνεται με κουπιά και η κωπηλασία με πανιά… Άνθρωποι που χάνουν την ουσία και απλώς πιάνονται από την ευκαιρία να πούνε το δικό τους. Είναι εκείνοι που νομίζουν ότι ο ΝΟΘ και ο κάθε όμιλος στη χώρα είναι ταβέρνες για ψαράκι το καλοκαίρι!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το απόστημα της ΕΙΟ που έμελλε να σπάσει – Η Μπεκατώρου, ο Κακλαμανάκης και οι αθλητές!

 

Τόσα χρόνια ουδείς απ΄ όλους αυτούς που μιλάνε σήμερα ασχολήθηκε με τα προβλήματα της ιστιοπλοΐας, της κωπηλασίας αλλά και των άλλων αθλημάτων, όπως της πάλης για παράδειγμα. Και γιατί να ασχοληθεί;  Τα λεφτά είναι στο ποδόσφαιρο, αφού η Ελλάδα μόνο ποδόσφαιρο βλέπει, όλα τα άλλα απλώς υπάρχουν για να λέμε ως χώρα ότι έχουμε και αθλητισμό!

Δεν έχω κάτι με το ποδόσφαιρο, όμως όταν ένας λαός θεωρεί στη πλειοψηφία του ότι είναι το μοναδικό άθλημα, τότε η πολιτεία δηλαδή οι εκάστοτε κυβερνώντες, ασχολούνται με το ποδόσφαιρο! Λανθασμένα μεν, αλλά έτσι είναι στη πραγματικότητα.

Στην χώρα μας ο κάθε αθλητής πρέπει να «φτύσει αίμα» για να καταφέρει να μπει στις εθνικές ομάδες και δεν το λέω προπονητικά ή αγωνιστικά αλλά οικονομικά και ηθικά αφού δεν έχει καμία στήριξη παρά μόνο ίσως από τον σύλλογο που ανήκει και αυτό δυστυχώς δεν είναι εφικτό να συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις. Και αν ο αθλητής αντέξει τις κακουχίες, ακόμα, τις προσβολές και ίσως τον βιασμό και φτάσει να κατακτήσει ολυμπιακό ή παγκόσμιο μετάλλιο, τότε τον μαθαίνουν και στο αρμόδιο υπουργείο! Τότε τον μαθαίνουν όλοι και στήνονται ασύδοτα δίπλα του για φωτογραφίες.

Αυτή η κατάντια δεν έχει να κάνει μόνο με την ιστιοπλοΐα, την κωπηλασία ή όποιο άλλο άθλημα.  Έχει να κάνει με το σύνολο του αθλητισμού και τις πολιτικές ηγεσίες, ανεξαρτήτως κομμάτων, του αρμόδιου υπουργείου που δεν φροντίζει να  νομοθετήσει σωστά ώστε να ελέγξει κυρίως τις ομοσπονδίες. Εκεί που γίνεται ο κακός χαμός, όπως αποδείχθηκε.

Και πώς να το κάνει αφού ο κάθε αθλητικός νόμος είναι φτιαγμένος βασικά  για το ποδόσφαιρο. Είναι τόσο πολύ εστιασμένος στο ποδόσφαιρο και τις ΠΑΕ, που μάλιστα προκαλεί προβλήματα σε όλο το υπόλοιπο φάσμα του αθλητισμού, αφήνοντας ουσιαστικά  ανέλεγκτες τις ομοσπονδίες και τα άτομα που τις στελεχώνουν!

Δυστυχώς το ψάρι βρομάει από το κεφάλι!

Έτσι λοιπόν όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός των αποκαλύψεων όλα θα ξεχαστούν για ακόμα μια φορά, επειδή κουρνιαχτοί για άλλα θέματα έχουν γίνει και στο παρελθόν. Οι ομιλούντες περιστασιακοί κριτές των πάντων θα επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο που είναι το ποδόσφαιρο αγνοώντας  -όπως έκαναν άλλωστε εδώ και καιρό- ότι τους ομίλους και τους συλλόγους που μοχθούν καθημερινά αθλητές και μέλη για να κρατηθεί ζωντανός ο πραγματικός αθλητισμός στη χώρα μας.

Το ίδιο θα κάνει και η πολιτεία αφού κανένας αθλητικός νόμος δεν θα αλλάξει ώστε να προστατεύει  πραγματικά στις ομοσπονδίες, τις εθνικές ομάδες και τελικά τους αθλητές και τις αθλήτριες από ανώμαλους και απατεώνες!

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης