fbpx

Αυτός είναι ο καφές που σε τονώνει αλλά και σε ηρεμεί παράλληλα

Αυτός είναι ο καφές που σε τονώνει αλλά και σε ηρεμεί παράλληλα

Θα ήθελες έναν καφέ που σε τονώνει, όπως ο κάθε καφές αλλά παράλληλα σε ηρεμεί ώστε να μπορείς να αντιμετωπίζεις ότι εκνευριστικό και αν σου συμβεί;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά τα δυσάρεστα θα συμβούν στο σώμα σου αν δεν τρως με πρόγραμμα

 

Αυτό συμβαίνει αν ο καφές αυτός είναι εμπλουτισμένος με κάνναβη και πως γίνεται αυτό;

Επιστήμονες που διεξήγαγαν έρευνα για την επίδραση του καφέ στον άνθρωπο, ανακάλυψαν ότι πίνοντας από τέσσερις έως οκτώ καφέδες την ημέρα οι νευροδιαβιβαστές που συνδέονται και με το ενδοκανναβινοειδές σύστημα του οργανισμού μας μειώνονται. Πρακτικά, συμβαίνει δηλαδή το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει όταν καταναλώνουμε κάνναβη.

 

 

Η μελέτη αυτή διεξήχθη στη Φιλανδία και δημοσιεύθηκε στο Journal of Internal Medicine. Οι επιστήμονες ερεύνησαν τις  διαπίστωσε ότι τα 47 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα δεν έπιναν καφέ για ένα μήνα. Έπειτα για έναν μήνα κατανάλωναν τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα και για τον επόμενο, τον τρίτο μήνα, κατανάλωναν οκτώ φλιτζάνια την ημέρα.

«Η ενδοκανναβινοειδής μεταβολική οδός είναι ένας σημαντικός ρυθμιστής του στρες» λέει, η υπεύθυνη της έρευνας που δημοσιεύτηκε. Η κ. Marilyn Cornelis συμπληρώνει: «βέβαια κάποια ενδοκανναβινοειδή μειώνονται αν υπάρχει παρουσία χρόνιας πίεσης-στρες, και η αυξημένη κατανάλωση καφέ από όσους συμμετείχαν στην έρευνα μπορεί να τους δημιούργησε αρκετό άγχος που με τη σειρά του προκάλεσε αυτή την μεταβολή -τη μείωση των νευροδιαβιβαστών που συνδέονται και με το ενδοκανναβινοειδές σύστημα.

 

 

Αντίθετα ο καφές κάναβης  είναι χαλαρωτικός και αποτελεσματικός στις θεραπείες πολλών ασθενειών. Το έλαιο της κάνναβης περιέχει σε μεγάλη συγκέντρωση τα συστατικά αυτά και έτσι βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει δραστικά πολλές ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Έχει αναγνωριστεί ως υπερτροφή λόγω του υψηλού περιεχομένου του σε ω-3 λιπαρά οξέα, λόγω της υψηλής αναλογίας σε ω-3 προς ω-6 λιπαρά, και λόγω της υψηλής, της υψηλότερης από κάθε άλλο φυτό, συγκέντρωσης λινολενικού οξέος, γνωστού για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

 

 

Το χαρμάνι του είναι 30% Robusta και Arabica 70%, με την προσθήκη βιολογικής  κάνναβης (8%), γεγονός που τον καθιστά νόστιμο, μαλακό και ευχάριστο,  με επίγευση καρυδιού .

Οι κόκκοι καφέ μας είναι μαγειρεμένοι σε έναν φούρνο από πυρίμαχο τούβλο, με μακρύτερο χρόνο μαγειρέματος για να διατηρηθεί το άρωμα του πραγματικού παραδοσιακού καφέ. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χάνει 22% του βάρους του και καίει όλη την οξύτητα που περιέχεται σε αυτό, κάνοντας το προϊόν με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ.

 

Τον καφέ και άλλα προϊόντα τα βρίσκετε Ερμού 71-73 και στη Παπαναστασίου 5 δίπλα στο Θεαγένειο