fbpx

Αυτός είναι ο πιο …ξεκούραστος τρόπος να κάψεις λίπος!

Αυτός είναι ο πιο …ξεκούραστος τρόπος να κάψεις λίπος!

Λένε ότι οι θερμίδες που χάνεις μετά από τη σάουνα είναι νερό και …επανέρχονται. Όμως ένας από τους παλιότερους γυμναστές στη Θεσσαλονίκη με μακροχρόνια θητεία στο Λος Άντζελες, ο Τζίμις Σαμαράς, έλεγε ότι η πίεση που δέχεται ο οργανισμός στις υψηλές θερμοκρασίες συμβάλλει και στην απώλεια λίπους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σάουνα VS Χαμάμ: Μάθε ποιο είναι το καλύτερο!

 

Μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν τον Τζίμι Σαμαρά και αποδεικνύουν ότι η έκθεση του σώματος σε υψηλότερες θερμοκρασίες (όπως με σάουνα ή με ένα ζεστό μπάνιο) προκαλεί αύξηση του ρυθμού της καρδιάς όπως όταν ασκήστε. Όμως, αυτή και μόνο η αύξηση προκαλεί μόνο μια ελαφρώς υψηλότερη απώλεια θερμίδων από το να κάθεται σε κατάσταση ηρεμίας.

 

 

Βέβαια τώρα κάποιοι μιλούν για την σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας και λένε πως κάνει… θαύματα στην απώλεια κιλών και το κάψιμο θερμίδων!

 

 

Όπως διαβάζουμε στο esquire.gr sήμερα, στην Αμερική, η εφίδρωση χωρίς λεπτό σωματικής άσκησης, παρά μονάχα με την παραμονή σου σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο σάουνας με τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας έχει μεταμορφωθεί σε ακρογωνιαίο λίθο ενάντια στην παχυσαρκία. Καις τουλάχιστον 1.000 θερμίδες την ώρα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις.

 

 

Στη Νέα Υόρκη υπάρχει το Daphne, ένα φανταστικό studio-boutique εμπνευσμένο από τη Γαλλία, όπου ο πελάτης καλείται να πληρώσει 200 δολάρια για ένα εγγυημένο χάσιμο 1.500 έως 3.000 θερμίδων σε μια ώρα. Όμως, αν σκεφτείς ότι με ένα ημίωρο τρέξιμο στο διάδρομο καις μάξιμουμ 300 θερμίδες, η σάουνα του Daphne είναι ο θεός σου, συνυπολογίζοντας ότι η μέση μηνιαία συνδρομή γυμναστηρίου σήμερα, παντού στον κόσμο, δεν είναι λιγότερη τα 50 ευρώ.

Το συμπέρασμα: Δυστυχώς για τους personal trainers (και τους πελάτες τους), όπως και τους fitness freaks (και τους γραμμωμένους στόχους τους), η αλήθεια είναι σκληρή: η σάουνα (υπέρυθρης ή όχι ακτινοβολίας) είναι, μάλλον το κυριότερο μέσο για να χάσεις άπειρες θερμίδες χωρίς να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι.