fbpx

Αυτό είναι το καλό που σου κάνουν τα μανιτάρια τον χειμώνα!

Αυτό είναι το καλό που σου κάνουν τα μανιτάρια τον χειμώνα!

Ο χειμώνας είναι εδώ και πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας περισσότερο. Ο κρύος καιρός και οι ασθένειες κάνουν την εμφάνισή τους, οπότε η σωστή διατροφή είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας.

Πώς μπορούμε να μείνουμε υγιείς όμως τον χειμώνα;

Με ένα πολύ συγκεκριμένο λαχανικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι ο μεγάλος μύθος για την φακή

 

Ο personal trainer και ιδρυτής του Right Path Fitness Keith McNiven μίλησε στο Prima.co.uk για το πώς να μείνεις δυνατός και γεμάτος ενέργεια μέσα στο κρύο του χειμώνα.

Αυτό το λαχανικό, που είναι ιδιαίτερα νόστιμο, είναι το μανιτάρι.

«Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, που τα κάνει μια καλή επιλογή για μαγείρεμα τον χειμώνα», αναφέρει.

Δεν έχουν λιπαρά, είναι χαμηλά σε νάτριο, σε θερμίδες και δεν έχουν χοληστερόλη.

Ακόμη, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ μας προστατεύουν από την γήρανση και δίνουν ώθηση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Όλα αυτά μας χρειάζονται για την εποχή του κρυώματος και της γρίπης.

Ακόμη, είναι πηγή σεληνίου, ενός αντιοξειδωτικού που συνδέεται με την γνωστική λειτουργία, μειώνει τα προβλήματα του θυρεοειδούς και βοηθά στην γονιμότητα.

Πλούσιο σε βιταμίνη Β, χαλκό και κάλιο, τα μανιτάρια είναι τέλεια για τον χειμώνα, ειδικά σε σούπες, βραστά και ζυμαρικά. Ακόμη, μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας.

Κάποιες ποικιλίες μανιταριών, μάλιστα, περιέχουν μια υδατοδιαλυτή φυτική ίνα που βελτιώνει την χοληστερόλη και την υγεία της καρδιάς.