fbpx

Αυτό είναι το μυστικό για να «χτίσεις» κοιλιακούς με τέλεια δομή!

Αυτό είναι το μυστικό για να «χτίσεις» κοιλιακούς με τέλεια δομή!

Πασχίζεις στο γυμναστήριο, τα κάνεις όλα σωστά, από τις ασκήσεις μέχρι τη διατροφή και όμως δεν είσαι ικανοποιημένος με τους κοιλιακούς σου. Τι συμβαίνει και δεν καταφέρνεις να έχεις την τέλεια δομή στους κοιλιακούς σου;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως μπορείς να «βασανίσεις» τον κολλητό σου και να χτίσει κοιλιακούς! (Video)

 

Η δομή των κοιλιακών, αυτή είναι διαφορετική στον καθένα. Σε κάποιους ανθρώπους οι κοιλιακοί είναι συμμετρικοί, ενώ σε άλλους όχι. Σε άλλους είναι παράλληλοι προς το έδαφος, ενώ σε άλλους λοξοί.

 

 

Όσοι έχουν συμμετρικούς και οριζόντιους κοιλιακούς είναι τυχεροί, γιατί αισθητικά είναι πιο ελκυστικοί. Όμως, τον πιο καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση των κοιλιακών έχει η linea alba ή άσπρη γραμμή.

 

 

Πρόκειται για την τενοντώδη λωρίδα που διασχίζει τον ορθό κοιλιακό κάθετα προς το έδαφος και τον χωρίζει σε δυο περίπου ίσα μέρη. Η άσπρη γραμμή μαζί με τις μικρότερες οριζόντιες τενοντώδεις λωρίδες που διασχίζουν τον ορθό κοιλιακό κάθετα προς αυτήν είναι που τον χωρίζουν σε κομμάτια.

Έτσι μπορούμε να μιλάμε για « 4 pack, 6 pack, 8 pack », ενώ στην ουσία υπάρχει ένας και μόνο ορθός κοιλιακός. Ορισμένοι έχουν πολλή άσχημη άσπρη γραμμή που είναι ευρεία, αρκετά βαθιά και καθόλου ελκυστική. Η δομή των κοιλιακών είναι γενετικά προκαθορισμένη και δεν μπορεί να αλλάξει. Από αυτήν εξαρτάται το «πακέτο» κοιλιακών, που μπορεί να αναδείξει ο καθένας μας.